Mellan ålder!

Baby är nu i vad man nu kan kalla det, mellan ålder? Hon förstår allt, allt man säger till henne, men inte riktigt innebörden eller varför alla gånger. Hon förstår rätt och fel, dum och snäll, och bra och dåligt, men inte alltid varför man inte får eller varför saker och ting är så. Man försöker förklara, visa så gott det går.

Som tex när hon skulle bada skulle hon ha vov vov med sig i baljan. Försökte förklara för henne att vov vov kunde inte bada. Men hur mycket förstår hon egentligen undrar man ibland? Hon fattar att han inte får bada men egentligen varför? Dessutom är hon väldigt envis, viket gör saker ibland känns väldigt tufft, ibland nästan omöjligt. Så efter en lång stund gav hon efter och vov vov fick sitta på toan och titta på när hon badade. Man får hitta sina knep i olika situationer, utan bråk.

Det är det som gör att denna mellan ålder blir ett långt projekt. Ibland känns det som man behandlar henne som en fem åring, är för hård. Och ibland som en bebis och ger med sig alldelles gör lätt. Och denna mellan ålder gör också att hon testar gärna gränser, så man måste vara konsekvent. Det är ju dessa små barns år som lägger all grund i livet, så man vill ju gärna göra rätt.

Man kommer ju alltid göra misstag, man måste ju pröva sig fram, är inte alltid lätt alla gånger. Det är det som är svårt men ändå roligt med att vara förälder, att vi lär oss hela tiden med barnen. När de kommer in i nya perioder i livet, lär sig nya saker, lär vi oss hur vi ska hantera det, vi lär oss hur vi ska lära dem.

Men jag älskar denna uppgift, att vara förälder, att vara mamma, det är min mening i livet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0