TILL DIG!

jag hatar dig, jag hatar dig, hatar dig av hela mitt hjärta! Du är den mest ego människan som finns.. hatar dig för evigt!

Aspudsparken!

Ja det är fredag igen, lyckan rusar genom min kropp! Är uppe och jätte pigg redan, ovanligt, men de små sover fortafarande så sött. Lillfisen snarkar och baby ligger i en hög av snuttefiltar. Jag har packat matsäck och fixat, för vi ska till Aspuddsparken idag. Har varit så mycket ärenden och måsten på sisstonde, så lovat baby att åka och leka med djuren. Ska bli super skoj, väntar på att de vaknar..

Har en konstig känsla i kroppen idag, känner mig som ett litet barn som sitter och väntar tidigt på julaftons morgonen, undra varför? Men härligt är det, att vakna så här glad.

Kommer inte blogga i helgen, för vi har bestämmt att stänga in oss lite, inte inne, men vara ifred. Av med telefånerna. För det har varit så mycket varge helg, många måsten, många att träffa, mycket att göra, osv.. Helgerna går så fort, tiden försvinner iväg.

Så denna helg ska vi bara vara familjen, mysa och göra roliga saker tillsammans, bara vi. Ska bli underbart, att stätta allt annat åt sidan, som om tiden står still en stund. Ska till och med strunta i allt som, städning, tvätt osv.. Bara ta tiden av att njuta och ha roligt tillsammans.. världen får vänta lite!

Matlagning på torsdagskväll!

När älsklingen kom hem sov fortfarande våra två små, så vi snabbade oss in i sovrummet, och hade lite vuxenskoj. Man får ta alla små chanser man får när man är småbarnsförälder, eller rättare tvåbarnsförälder! Man tänker oftast att man ska hålla sig upp tills baby somnat, men det blir oftast inte så, man dekar då själv.

5 min senare, knackade pappa på dörren och Matteo vaknade. Han fick bada lite med Stefan medans vi började med matlagningen här hemma. Och man hörde hans lilla skratta ända ut i köket, så han var super nöjd att få plaska en liten stund. Sen ville han ha tutten förstårs, och Stefan smet ut med baby och lekte.

Jag är inte så kunnig när det gäller matlagning, jag är duktig på det jag kan. Men fantasin räcker inte långt, och jag hatar att stå och läsa resept. Men andra sidan älskar jag att laga mat och baka när det går bra. Så som tur är har jag en jätte snäll pappa som är kock. Så vi har bestämmt att ses en gång i veckan och laga mat tillsammans. Ska bli jätte trevligt, är jätte kul!

Denna gång blev det persilje järpar, färsbiffar med feta & tomater och färsbiffar med vitlök & sambolek. Gott gott!  Sen gjorde vi lite ratatoulli till Stefan eftersom han är vego. Det va bus enkelt ju! Att jag inte testat det förut, har aldrig tänkt tanken, tog typ två min sen fick det stå och putra själv lite på spisen.

Så nu är frysen full med mat som vi lagat, och sen innan. Den är så proppad att går nästan inte att öppna den. Men så otroligt skönt att kunna göra så, alla dessa matlådor, luncher och middagar. Man har inte alltid tid eller lust att stå och laga mat flera timmar om dagen, när man har småbarn. Så skönt att bara ta fram och värma, och fy för halvfabrikat!


Dagens gullegrisar!


Bästa morgonen på länge..

Det har varit bästa morgonen, förmiddagen som vi haft på länge. Mycket gosande och bus. Gick upp efter alla tre fått sova ut, sen blev det lite frukost, och plaskande i badrumet. Efter badet stod jag och baby och dansade i vardagsrummet. Dans får bli min tränning då man absolut inte har någon tid att ens göra en situps.

Lillfisen låg på sina filtar på golvet och tittade förvånat på oss två, men sen låg han och flinade åt oss. Eftersom ingen tittar på kan man dansa lite hur som helst, ge gärnet och stunta i att man ser ut som ett fån. Att dansa är nog det allra bästa baby vet, och hon har lärt sig ett par grymma moves!

Efter en hel timmes fjolande och dansande och springandes runt i rummet, var baby och jag helt slut, och lillfisen vrålhungrig. Så alla tre damp ner i en hög på alla täcken och filtar på golvet, åt äpple och tutte, sen fick baby hjälpa till att ge matteo lite mossad bannan, vi fuskar lite här hemma. Hon tryckte i sig allt själv efter ett tag.

Sen låg vi där alla tre, och baby hade hämtat barbapappa boken, som jag läste, och vi kramades och gosades. Fan det är bästa känslan som finns, lukta, andas, gosa med mina två små. Får mig att känna mig lyckligaste i hela världen, de är så perfekta, de två! Värmen strålar i hela min kropp, och deras små skratt får mina ögon att tåras av glädje. Fan vad mamma älskar er!

Det har varit en speciel kännsla här hemma idag, hela lägenheten doftar kärlek, och det ligger ett lugn i luften, måste säga att jag saknar älsklingen, önskar han var här och delade all kärlek med oss..

Dagen fortsatte sedan, med lunch, mera bus och lek i lekrummet, och nu sover de middag båda två. Jag sitter här och väntar på att pappa ska komma förbi, vi ska laga järpar, fyllda pannbiffar med feta, och massa annat av all 3 kilos köttfärs jag köpte när jag var och storhandla, som jag ska frysa in förstårs.


Härliga skratt..


Onsdag!

Fick en utskällning av Matteo i morse av att han fick vänta för länge, på tutten, när jag skulle ta fram alla kläder och paka iordning. Inget skrik, utan argt prat. Lät aaaoh aooh rawww... Högre och höre tills han röt till i ett högt vrål. Började skratta det lät så roligt. Men mätt och glad igen efter fått tutten. Lekte vi,  han satt i mitt knä och as garvade åt mina grimarser.

Ditt underbara skratt. Skrattar högt som ett barn. Finns ingen bebis som är lika glad, och kan skratta så där. Tog fram mobilen för att fånga på bild, men som vanligt känner han att det är något lurt på gång. Och tittar så där förvånat runt sig. Så mycket han skrattar om dagen borde man ha 100 tals bilder... Men lyckades få ett par halvbra.

Baby vaknade för en liten stund sen, glad och pigg. Klädde på oss och åt frukost. Hon är så stolt över sina nya rosa, glittriga strumpor, att hon satt och klappade, pekade på dem och pratade ett långt telefånsamtal med pappa om dem. Hon är för sött. Och vov vov fortsätter att hänga med överallt, nästan som en ny familjemedlem. :)

Nu måste vi iväg ut.. har lite bråttom, tillbaks ikväll..


BABY SHEPHERD!


Gårdagen!

Igår träffade vi upp Signe på förmiddagen och åkte iväg till sickla där vi var under dagen. Baby var på tokigt bus humör, och sprang runt och skrattade. Sedan somnade hon och sov halva tiden, vilket var skönt för då kunde man passa på att göra lite ärenden.

Var åter igen på jakt efter en overall åt lillfisen. Men blir tokig, har letat, varit i alla olika barn butiker plus hm, lindex, khappal, överallt! Blir så arg, tjejavdelningen har flertall att välja mellan, flera olika, flera nyanser i rosa. Men killarna har bara en att välja emellan.

Folk säger att varför sortimentet är dåligare för killar är för att tjejer handlar mer kläder. Kanske stämmer eller ej, men vad fan babykläder är väl så fall mamma som handlar? Och då handlar man väl lika mycket till tjej som kille, eller? Jag skulle i alla fall vilja handla lika mycket, vill! Men det går ju inte, när allt ser samma ut för killar, och sortimentet är ja vad? litet! Jätte tråkigt.

Men har äntligen hittat en jätte fin overall name it som jag beställt hem från linuslotta, kommer hem om ett par dagar. Men hittade lite annat istället, baby shepherd till Matteo. As sötta! Sen blev det en tokboken, är en bok man samlar tokiga, roliga grejer ens barn gör, säger. Jätte skoj tyckte jag och behövs med baby här hemma hehe!

När jag kom hem efter ha storhandlat mat, för en månad känns det som. Kom barnens farmor förbi på besök. Och vi åt middag, taco. Åh busade med baby hela kvällen.


Jag är väldigt trött idag...


Vill lära mig bli en bättre mamma varge dag!

Det här är en otrolig resa vi har börjat på tillsammans, som föräldrar, som familj! Den är mäktig, underbar men också tuff. Och dessa små barns år är de bästa som finns, allt vi gör lägger grunden för våra barn. Varge liten grej påvärkar de små liven som har redan så många intryk av världen omkring dem att smälta, bearbeta och ta in.

Varge dag är olik, och tiden rinner iväg ibland utan att man ens hinner tänka. Och jag vill kunna se tillbaka dessa år, bara minas glädje och känna känslan av att vi lyckades bra, vi gjorde det bästa vi kunde! För man kan alltid göra lite bättre än man tror, man kan puscha sig lite mer, försöka lite hårdare..

Så jag vill lära mig bli en bättre mamma, varge dag. Jag vet att jag är bra, men jag kan bli bättre. Så jag läser en super bra bok just nu, "Uppfostran utan gråt". Den är väldigt enkel upplagd och lättläst, och har tips i om hur man hanterar olika situationer, alla åldrar.

Jag vet att man inte blir någon super mamma av att läsa böcker, men det känns bättre. Det står väldigt enkala saker i som man egentligen vet, men det får en att tänka på dem också. Man får en sån "aaa juste" känsla när man läser. Och varge dag övar man tålamodet, och att läsa om kapitel om vad ens barn har för period, ålder just nu får en att se saker på ett annat sätt ibland, man får ett lugn.

Så även om det inte får mig att bli en super mamma, hjälper det mig i tuffa situationer, får bättre tålamod. Som tex när baby blir så där riktigt arg ibland, tänker jag på "Att prata för döva öron är menningslös, och gråt täpper till barns öron. Så trösta och vänta alltid tills de lungat ner sig innan man rättar dem. Annars lyssnar de inte och då blir man lätt frustrerad."

Så nu läser jag för jag ska tänka till lite, lite extra, bli bättre, jag över på att bli en bättre mamma, för jag vill bli den bästa mamma plus lite till för mina älskade små barn!

Ur boken "Uppfostran utan gråt"

"Ingen av oss vet från födseln hur man är en bra förälder. Vi vet inte heller hur man lär barn viktig kunskap om livet. Många av oss upptäcker att uppgiften är betydligt mer komplex än vi någonsin annat.

Första steget på resan som förälder är att ta hand om det nyfödda barnet och att de första åren lära barnet kärlek, kommunikation och männsklig kontakt. Och just när när vi känner oss trygga med våra kunskaper och ideer om bebisskötsel märker vi att dessa inte går att använda på ett barn som kan gå och prata.

Alltså ändrar vi inställning, men upptäker att åter igen ställs allt på huvudet när barnet börjar dagis, när tonåren nalkas och återligen när barnet tar studenten  och börjar på högskolan eller flyttar hemifrån. Det finns ingen stoppknapp på för föräldraskapet - när man väl blivit förälder är man det för alltid. I praktiken är blir föräldraskapet nytt varge gång barnet passerar en milstolpe i utvecklingen!"



Det vill säga hela tiden, vi lär inte bara våra barn om livet, vi lär oss själva samtidigt, och de lär oss!


Mellan ålder!

Baby är nu i vad man nu kan kalla det, mellan ålder? Hon förstår allt, allt man säger till henne, men inte riktigt innebörden eller varför alla gånger. Hon förstår rätt och fel, dum och snäll, och bra och dåligt, men inte alltid varför man inte får eller varför saker och ting är så. Man försöker förklara, visa så gott det går.

Som tex när hon skulle bada skulle hon ha vov vov med sig i baljan. Försökte förklara för henne att vov vov kunde inte bada. Men hur mycket förstår hon egentligen undrar man ibland? Hon fattar att han inte får bada men egentligen varför? Dessutom är hon väldigt envis, viket gör saker ibland känns väldigt tufft, ibland nästan omöjligt. Så efter en lång stund gav hon efter och vov vov fick sitta på toan och titta på när hon badade. Man får hitta sina knep i olika situationer, utan bråk.

Det är det som gör att denna mellan ålder blir ett långt projekt. Ibland känns det som man behandlar henne som en fem åring, är för hård. Och ibland som en bebis och ger med sig alldelles gör lätt. Och denna mellan ålder gör också att hon testar gärna gränser, så man måste vara konsekvent. Det är ju dessa små barns år som lägger all grund i livet, så man vill ju gärna göra rätt.

Man kommer ju alltid göra misstag, man måste ju pröva sig fram, är inte alltid lätt alla gånger. Det är det som är svårt men ändå roligt med att vara förälder, att vi lär oss hela tiden med barnen. När de kommer in i nya perioder i livet, lär sig nya saker, lär vi oss hur vi ska hantera det, vi lär oss hur vi ska lära dem.

Men jag älskar denna uppgift, att vara förälder, att vara mamma, det är min mening i livet!

Vov vov!

Baby har fått en favorit! När vi var i lilljeholmen centrum förut, på hm såg hon en liten hund. Som hon blev helt kär i! Hon klappade och pussade på den, och var helt till sig av lycka. Hon har en halv bokhylla full med godsedjur, vi har köpt  nästan vart enda godsedjur vi sett som är lite sött när hon var bebis. Så på sisstonde har vi tänkt till att det är det sissta vi behöver köpa.

Men hon var så glad i denna lilla hunden. Och hon brukar alltid i leksaks affärerna plocka fram något djur eller docka klappa och titta lite, sen snällt ställa tillbaka dem i hyllan igen och gå vidare. Men nu så höll hon hårt om den och ville inte släppa. Frågade om hon så gärna ville ha den, och hon mmm och nikade och såg söt ut. Kollade på prislappen och femtio spänn, så äh vi köpte den.

Ingen specielt med den, är en liten hund bara, men inte i babys ögon. Hon blev helt storm förtjust, och har sedan hon fick den, hela helgen, varge dag haft den med sig. Bär med sig den överallt. Sitter vid bordet när det är mat, gosar när det är snutte och välling, är med och leker, är med och dansar, hänger i handen när vi är ute på promenad. Ja överallt, hela tiden. Och den heter vov vov som baby säger... så otroligt sött!


Vov vov!


Slut med vardagstjafset!

Nej nu får det vara slut med detta vardagstjafset, jag känner att jag inte har tid att skriva allt jag vill skriva om. Det är så mycket! Men ändå sätter jag mig här och skriver tråkiga vardags inlägg. Så istället får jag lägg ner det och ta mig lite extra tid att skriva det jag verkligen vill skriva om. Om vår familj, om det som bettyder, om vår utväckling och speciela stunder. Så nu är det slut med vardagstjafset...

Tack älskling!

Tack älskling för dina sms, nu när jag sitter här hemma med barnen. Tack för att du tar dig tid att skriva vad jag bettyder, hur snygg och bra jag är för dig. Tack det värmer i hela mitt hjärta ... Jag älskar dig så! Du är så snäll och bra för mig, bättre än så.

Du och jag, vi! Vi tog en helt motsatt väg än vad andra par gör. Vi började vår resa med att göra allt man inte ska göra, sex första dejten, bli på smällen direkt, otrohet,  och allt det där som är mot regelboken. Men ändå sitter vi här idag, kärare än någonsin, med ett fint, ärligt förhållande, och vi kan idag säga att vi klara allt tillsammans!

Så ska nog tipsa andra om att kanske också gå mot regelboken, ;) .. började med fel väg men allt blev så rätt! Tack för du är min, att du stöttar och kämpar tillsammans, att du älskar och är bättre än man förtjänar. Finns ingen som jag litar på så mycket som dig, som är så fin männsika. Vi har växt tillsammans, lär oss tillsammans, vi är olika men kompliterar varandra perfekt. Det här är så ett riktigt fint förhållande är, och jag är glad över att det är med just dig!

Hej på dig måndag!

Jaha då var det måndag igen, och älsklingen är åter tillbaka på jobbet. Tråkigt att helgerna går så fort. Men snart, snart har han semester, är inte långt kvar ... längtar! Idag har vi fullt upp, listan är lång med saker som måste göras. Så hinner inte med baby till öppna förskolan, känner att de blir för mycket stress, får gå i morgon eller så istället.

Min bror fyller år idag, han blir 23, grattis! Ja de är bara 11 månader mellan oss. Tätt, precis som med barnen, fast tättare. Har inte än hittat en bra present, så måste ut idag och handla. Vilket fall som helst ska vi till honom och fira ikväll.

Har tråkiga ärenden jag måste göra, fixa ett nytt leg idag. Har struntat i det länge nog nu, mitt gamla gick ut i mars. Så har använt mig av det, men det går nästan inte längre... och måste till banken och fixa ett nytt kort, då älsklingen i helgen råkade knäcka mitt bankomat kort när han skulle betala, opps. Mamma måste möta upp mig där och bevisa att jag är jag, då jag inte har ett giltigt legitmation. Suck och stön..

Ska sedan möta upp älskling i hornstull efter han slutat jobbet, då vi ska iväg till provskor och kolla efter vinter skor, till honom och baby. Baby har bara höstskor än så länge. Nu är vi på jakt efter gortex kängor. Var något mer också vi skulle få gjort.. glömt vad.. äh det kommer..

Så tänkte leka med baby i någon lekpark på söder idag emellan alla ärenden och så, så hon blir glad! Hmm får väl ta phil & teds vagnen idag då vi ska hit och dit och långt... Ska ringa och kolla med Adela nu om hon vill möta upp oss i parken på en varm chocklad sen då. Ha en bra dag.

Söndag kväll!

Vi har nu kommit hem igen efter familjemiddagen, ja det är ju söndag! Idag bjöds det på förätt, varmrätt, och som efterrätt blev det till att prov smaka de nya marabou smakerna. Vinter, raspberryyoghurt och toffe och de var rätt goda allihop. Vinter smakade verkligen jul, åh vilken känsla. Lite mer mmmm i livet... De var trevligt, och som vanligt små retade de lillfisen, för han är en liten eller stor tjokis! Tur att han inte förstår vad som sägs, hehe nej men de retas ju med kärlek, är ju helt super förtjusta i honom! Nej nu är jag väldigt trött och ska till kudden, lilla familjen sover redan här hemma.. god natt!


Vår lillfis!

Lillfisen var väldigt sur på oss idag, mest på mig. Baby var jätte glad av att träffa oss igen och komma hem, busade och gosade och hade fullt upp. Men Matteo ville inte ens titta på en. Han spenderade nästan hela dagen åt att igronera en. Man försökte få honom att le lite och prata med honom, han blängde lite kort och tittade sedan bort. Var precis som baby när hon var bebis och vi hade haft barnvakt. Försökte verkligen med alla medel säga "det var inte ok, du drog iväg med tuttarna och lämnade mig, dumma mamma och pappa." Men efter ett tag gav han lite vika åt Stefan, men ville fortfarande inte se mig. Inte förns efter jag tagit ett bad med honom, när jag pumpade ut det sissta innan han skulle få äta igen. Då när han såg sina två bästa vänner, tuttarna. Började han le, och när han väl fick dem igen och hade gluffsat i sig lite, tittade han mig rakt i ögonen och började as skratta, garvade och jorllade av ren lycka. Han var super lycklig, och så var vi samms igen, :)


YES!

Igår kväll/natt var helt super, helt underbar! Började lite på sjögräs med goda drinkar och kyssar. Älskar dig så! Sen blev det kopanjang och lite mer ställen. En kväll att minas. De behövde vi verkligen.

Mamma och Olle var snälla och kom och lämnade barnen i gullmars, på förmiddagen. Baby lös upp när hon såg oss! Och det känndes så underbart att ha dem hemma igen hos oss. Fast man har roligt, så saknar man dem jämt. De gör ju oss! Här jag trivs absolut bäst, hemma med min lilla familj. Älskling, jag och barnen! Ni är allt och mycket mer.

Men de hade haft det jätte bra hos mamma. Matteo somnade nästan direkt efter vi lämnat dem. Vaknade inte förns mitt i natten då han ville ha lite mat och snabbt somnade om igen. Sedan vaknade han vårlhungrig på morgonen och slukade i sig 3 flaskor på raden. Sen var han nöjd och glad, skrattade mycket och var sitt jag.

Baby busade massor, dansade med mormor, mumsade gott gott och lekte med alla leksakerna. Somnade inte allt för sent och sov hela natten utan problem. Alla i mormor och morfarsäng förstårs. Och baby sa för första gången Signe, mormor och morfar! Många nya namn på en dag. Hon har aldrig kallat någon annan något än mamma och pappa och lillbror. Vår duktiga flicka! Signe var första namnet!

 


Vi två <3

Åhh, nu är våran efterlängtade lördag här äntligen här! Vi har längtat i veckor efter ikväll. Det är vår kväll ikväll, älsklingen och jag! Barnen ska sova hos mormor och morfar Olle, de kommer säkert ha super kul där. Baby älskar att busa med mormor, men lillfisen kommer väl sakna tutten förstårs. Men ikväll ska vi ut och äta, dricka och dansa. Bara vi två, få lite egentid tillsammans. Ska bli super skoj, det kan bli lite wild and crazy, han och jag. Ja, städade Stefan kan få lite galna, romantiska ideer, mins bara thaibåten och vad som hände där...  åhh vad jag älskar dig, du kan fortfarande få mig att bli knäsvag!


Far och son!


Fredags kväll!

Så här tidigt på fredagskvällen sitter pappa och son inne i badrumet och myser, medan baby sover en otroligt sen middag eller sonmnat tidigt för natten? Tiden får utse vad som är på gång. Lillfisen kunde inte sova, då han har haft lite ont i magen, undra vad jag har ättit som krånglat till det? Så trött och ledsen för det stör hans natt sömn, blev han glad och nöjd av att få plaska lite med pappsen i baljan. Vatten gör suce! Blev inget vanligt fredagsmys idag då alla är helt slut efter veckan som varit... men mamma och pappa önskar lite vuxen mys ikväll när vi fått lillfisen att sova igen ;) .. när pappa kommit upp ur badet ska han springa och köpa lite cola o chips till kvällens film!


Jag hittade världens största vatten pöl idag ....


Äntligen fredag!

Åh äntligen fredag, fan vad jag är glad!...


Torsdag!

Imorse åkte jag, baby och lillfisen till liljeholmen där vi möte upp Anna, för att gå på invigningen av det nya centrumet. Tänkte, skönt med en stort centrum i liljeholmen, slipper stan och allt folk, desutom rea idag, massor som behöver handlas. Var egentligen ute efter en ny overoll till lillfisen, han har redan växt ur sin nallebjörn dräkt. Baby hade den föra året när hon var 10 mån, helt sjukt men men.. Men det var så mycket folk där, suck och stön! Efteråt åkte vi och Anna hem till årsta och åt lite mat, mötte upp Stefan på vägen som skolkat från jobbet idag. Pappa kom också förbi på ett snabb besök på eftermiddagen.

Så hittade ingen, men blev lite julklappar till baby istället. En jätte sött prinsses klänning, vingar och trollspö, och smått i gott. Hon kommer bli super glad, hon blev helt lyrisk när hon såg alla fina prinsses klänningarna! Ska iväg till ikea någon dag och köpa världens största förvaringsbox/låda som vi ska fylla upp med ton av lego och legofigurer. Hon börjar tycka sånt är skoj nu. Sitter och tänker på vad man ska köpa till lillfisen i julklapp, vad vill vår lilla tjokis ha?


Lillfisens rutiner!

Här hemma är vi väldigt dåliga på rutiner, finns inte många av dem här. Vi har inga rutiner som nu är det dax för, sova middag, lunch och så... Har knappt en middagstid, men den brukar vara runt pappa kommit hem från jobbet. (Och detta med rutiner om det är bra med mycket rutin eller ej kan tas till ett senare tillfälle) Vi är nog mer en familj som lever i dagen, tar lite mer som saker kommer, svårt att få rutin när alla dagar är olika och specielt när man har två små och alla dagar är helt olika. Tror också mer att det kommer atomatiskt sen när alla börjar jobba, dagis, då kan man väl inte hindras från att dras in i rutin vardagen.

Men det finns någon här hemma som har fått väldigt fasta rutiner. Det är lillfisen och hans sov tider för natten. Han somnar alltid vid 6 tiden för natten, det är som om klockan slår 6 och då deckar han av bara. Om man är hemma förstårs, annars somnar han vid 6 också men kan vakna till då och då  som vi av/påklädning och söker tröst hos tutten tills man är hemma i säng. Kl sex har nästan hela tiden varit hans sovdax för natten, och vaknar gör han när jag stiger upp på morgonen. Han känner alltid på sig, nu går mamma upp, då är det dax att vakna. Det hade sina posetiva saker, att man alltid fick en stund ensam med honom eftersom syrran sover till 9-10 om hon får bestämma själv. Men också lite frustrerande ibland att inte få gå upp och andas en stund själv, att få ta en kopp te eller liknande... Men man ska verkligen inte klaga :)


Onsdags kväll!

Nu är det redan onsdagskväll, halva veckan har gått, fort som vanligt. Nu är babys och lillfisens farfar på besök här hemma. Baby är jätte glad  att han är här och är på riktigt bus humör! Lillfisen sover redan för natten nu. Och älskling ska strax gå, Nico fyller år idag, stort grattis! och har kommit upp till stockholm och de ska gå på sissla konser. Jag sitter här och längtar tills imorgon, då jag ska träffa Anna igen. Hon har varit i örebro och sen jobbat konstant så var ett tag sen nu, ska bli super kul, saknat dig. Och Jennifer är i värmen utomlands nu.. åh så avensjuk, hoppas du har det super! Vi måste bli lite bättre på att spara till vår resa..


En till blogg!

Ja nu äntligen har jag slängt ihop lite grann... jag gjorde en blogg för Alexandra och en för Matteo! Men den för Matteo är bara klar, i Alexandras är det så himla mycket som måste skrivas i, oj oj, men det ska göras. I Matteos blogg har jag skrivit, tiden i magen, förlossningen, om honom och sånt... lite gran mån för mån! Jätte kul att ha sen och läsa, man glömmer ju så fort! :)

Matteos blogg: th3baby.blogg.se/matteo !

Babys kommer senare, måste ju uppdateras först!

Hemma igen, o dax för kudden!



Idag åkte jag och barnen över till Simone och Denis på besök, åt lite middag där och lekte med barnen. (bilden ovan, Simone o lillfisen.) Älsklingen kom och hämtade upp oss i farsta, och nu är vi hemma igen, har ättit ostkaka och glass medan vi tittade på S & T, och nu ska jag gå och gosa med kudden. Har varit väldigt trött idag så längtar till att få sova, åh vad skönt. God natt!


gamal blogg!

när jag skulle logga in i morse skrev jag e istället för 3, och vart hamna jag då. En gamal blogg, från 2007. Fanns inte många inlägg, men de som fanns fick mina ögon att tåras. Skrivit ett till Mr G, känndes så sjukt. Tänk att då den delen av mitt liv, de alla åren, trodde jag att de skulle vara mitt liv. Kunde aldrig tro att jag skulle sitta här idag, är så glad att jag valde den här vägen! Är så lycklig att jag träffade Stefan, som var en stor slump egentligen, och blev gravid med Alexandra bara tre mån efter de där inläggen. Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig när jag satt då där och skrev, min plan då var att fly till Afrika. Men så kom Stefan i min väg, det får mig att tro på ödet...

Men till Jennifer! Du är fortfarande min ängel!

Det här med napp!

Stefan har alltid velat ha en napp bebis, och denna gång trodde vi att han skulle få som han ville. När baby var liten så vägrade jag ge henne napp, finns ett tillfälle hon hade napp, det var en hamarbynapp Stefan hade köpte och hon fick den bara för att han skulle få ett foto med sin flicka med den i mun. Sött var det! Och hon somnade i vagnen men den i mun, men sen fick det räcka. Jag ville inte ge min flicka något som vi gör henne beroende av som man sen ska ta ifrån dem när det är dax att sluta tycker vi. Sen såg jag det som ett medel som föräldrar använde att få tyst på barnen. Min åsikt var ju att de skriker när de vill något, då stoppar folk nappar i munen på dem. Tänkte för mig var ett altenativ att om de börjar suga på tummen, får de nappen istället, då är det ett behov de behöver och dessutom är napp lättare att ta bort, använja än tumme, men baby sög aldrig på tummen så varför då ge henne en napp?

Men sen kom Matteo, och vilket sugbehov han hade. Han suger tag på allt som kommer nära hans lilla mun. Så där satt han vår lillfis i mammas famn och snutta på mammas tuttar som de vore två stora nappar. Fick i sig aldelles för mycket mat, vilket ledde till att han blev en liten spygris. Så ja denna gång trodde vi Stefan skulle få som han ville, en liten napp bebis. Men icke sa nicke. Lillfisen suger på allt, snuttar på tutte, fingrar, hela handen pressar han i munen ibland, och allt han lyckas dra åt sig till sin lilla mun hamnar där. Tror han har något i mun minst 99 procent av dygnet! Så ja med hans lilla, eller rättare sagt stora sugbehov, köpte vi en napp. Som blev till en annan napp, en ytligare annan napp, annat matrial, annan form, men nej napp det var inget han ville ha! Han spotade ut, spotade opch spotade, har gått några få gånger att man lyckas lura i han dem när han ska sova på dagen istället för att hänga vid mammas tutte, men oftast hänger han där ändå. Så vad ska man göra med vår lilla kille och hans stora behov? Pappa skaffa fejkbröst?

Älskade söndags morgon!

Åh dessa älskade söndagsmornar.. så underbara, specilet denna, då jag ock älsklingen fått ha lite roligt ;) innan barnen vaknade, får en alltid på extra bra humör ;)! Vi har ättit och dragit oss ett tag, och nu sover lillfisen, baby hjälper pappa att soppa golvet, så duktig som tycker det är kul att städa. Och jag sitter här och passar på att leka lite vid datorn. Igår var vi alla ute i västerhaninge hos Tina (barnens farmor) och firade henne att hon fyllt år, hela dagen så kom hem lite sent då vi tog igen både fredagsmys och lördagstime tillsammans. Vi hade köpt ett bonsaiträd till henne. Sen hade jag gjort lite annat kul som hon fick. Tog barnens fot och hand avtryck, klipte ut dem och plastade in dem och klistrade på magneter på baksidan, så det blev kylskåpsmagneter! Mycket fiffigt och fint man kan göra när man har en inplastningsmaskin, ska nog göra ett par till oss också, de blev så himla fina och roligt att ha. Man är tvungen nu att köpa lite billigare presenter nu när vi har så himla stor släkt när vi slagit ihop oss, jag och Stefan. Folk fyller år varge månad, denna månad är/var det 5 stycken som ska/skulle firas. Det blir dyrt minsan, därför får man tänka i lite billigare banor, men ändå ge något skoj. Som idag ska vi ut på resturang min kusin fyller 18 år, så jag och syrran har köpte små flaskor med vodka 5 olika smaker, (115 kr) och en stor sprite som han kan blanda med. Nej nu ska jag umgås lite här hemma innan vi ska iväg sen, ses!


Min kamera!

Ja nu har det hänt, nu har baby haft sönder min kamera. Ja för ett tag sen knäckte hon vår laptop mitt itu, och nu har hela displayen sprukit på kameran. Haha, blir inte förvånad, är sånt man får räckna med när man har barn.  Så nu kommer det inte bli så mycket bilder här, har bara min mobil att fota med och bilderna blir inte lika bra inomhus med den, suddigt och minet är fullt så går bara att fota typ 7 bilder i taget. Så måste skaffa en ny så fort som möjligt! Vi har verkligen varit fotofreaks sen baby kom. Vi har verkligen tusentals blider på barnen. Jag det är så mycket bilder att jag har varit tvungen att sortera dem i mappar, en måndag, två månader, tre mån och så vidare. Och i varge mapp är det ett par hundra bilder. Helt sjukt, att man hunnit fota så mycket. Men det är super skoj att ha alla dessa bilder :) Här om dagen satt jag och beställde framkallning på en mapp, ca 300 bilder blev det. Vi har bestämmt att vi ska försöka framkalla minst en mapp i månaden så de alla inte bara ligger på datorn. Men tänk hur många fotoalbum och framkallning som krävs för detta, kommer bli dyrt, men lungt värt det! Så om någon har tips på en bra kamera för ett bra pris, säg till! Löning kom nu så jag kan ut och handla!

Orden från igår!


Vi är ett par, vi sitter inte ihop!

Ikväll ska Stefan på födelsedagsfest, vi var båda bjudna men jag tackar och hoppar över. Ska ha lite trevligt på eget håll istället, sen har jag inte lust att lämna bort barnen, är så mycket som händer framöver då vi ska ha barnvakt. Ibland är det sånt tjat att man ska följa med på allting, spec när jag var på smällen skulle man me överallt. Men vad fan då för, kunde ju inte ens dricka så varför skulle man med och sitta på ett hak o dricka öl för? Själv ville jag hellre sitta hemma med baby och ha mysig kväll, så jag väljer att vara hemma dessa gånger. Bara för man är ett par så bettyder inte det att man sitter ihop och ska göra allt tillsammans. Tror snarare det är bättre att få göra lite saker på egen hand ibland. Tycker de är super mysigt med par middag, dubbeldejter men det är en helt annan femma. Man bor fan ihop och gör allt tillsammans, till och med borstar tänderna ihop. Då tycker jag att det är super vikigt att få göra lite saker själv ibland. Skönt att komma ifrån lite. Man måste ta sig tid för sig själv och sina vänner. Spec när man har småbarn och inte kan,vill springa ut varge helg. Vill inte bli ett av de paren som vaknar upp en dag, och har allt gemensamt, till och med samma vänner. Inte ha någon själv att sitta och snacka skit med och komma bort. Så älskling låt mig få sakna dig mer än bara när du är på jobbet, ikväll och få bli lite sotis över några glass vin att du dricker öl på tjejkalas ;) Att få sakna lagom mängd är nyttigt!


Mina två! <3


En underbar dag!

Igår hade jag, vi en underbar dag. Åkte ut till Farsta, hem till Simone och Dennis med barnen på förmiddagen. Så länge vi kännt varandra och jag har aldrig varit hemma hos henne. Inte klockt, jag vet! Så nu var vi där hos dem i deras mysiga lilla, eller jag tycker rätt stora etta! Vi fikade, snackade, lagade lunch, ut i parken, på promenad när barnen sov ner till vattnet och det var supermysigt. Så tanks babe för en underbar dag! Tiden gick fort och det blev redan kväll så missad middagen hemma och allt, men det var värt det. Så vi bokade att jag skulle komma över med vin ikväll och så ska vi äta gott! Sen måste jag få skriva att det finns trevliga okända människor som verkligen förgyller ens dag. I parken gav två söta tanter baby en leksak som hon och sin lillebror skulle få dela på, så snällt, tack! Sen när jag satt på tåget på väg hem och vi skulle av, kom en fram till mig som suttit brevid hela resan och sa; Du är jätte duktig, du värkar vara en jätt duktig mamma! Jag stammade fram ett tack, för jag blev så chockad av komentaren, men det värmde, gick rakt in i hjärtat. Behövde faktiskt få höra att jag är en bra mamma förutom från Stefan och vännerna. Kontigt att man lyssnar mer på en helt främling än sina närmaste. Ja nu är det äntligen fredag igen, en till vecka har gått utan man tänkt på det. Morfar kommer hit idag och leker med oss på dagen för idag är han ledig!

Allt åt ... !

Jag har varit sugen på stuvademakaroner i flera dagar nu, och så tänkte jag slå till med det som middag. Stekt falukorv och stuvademakaroner är en stor favorit för mig. Men idag är en sån dag som allt gick åt .... ! Ja ställde mig och började med middagen när barnen somnat middag när vi kom hem. Men mitt i allt, vaknade båda två samtidigt, alexandra arg och trött för hon inte sovit klart, lillfisen ville ha tutten som vanligt. Så där satt jag på golvet med två skrikande barn och maten bränndes vid. Jaha bara att slänga skiten och börja om från början. Ja det blev ett bättre resultat men inte alls så som de ska smaka egentligen. Stefan kom hem, vi har nu ättit, fast han fick vego korv förstårs. Och nu snart är det dax för tvätten. Och jag sitter här med huvudvärk, och är helt slut efter dagens slit och hoppas på att barnen kan somna extra tidigt idag, för jag har gjort jordgubbar i vitchocklad som jag och älsklingen ska njuta av och leka med ;). Så hoppas, hoppas, hoppas att de somnar ... innan vi två gamlingar är för trötta.


De är tillbaka!


Höst, vintertid!

När jag vaknade imorse snöade det för fullt utanför fönstret. Min första tanke var vad hände med hösten, försvann den över natten. Det är ju bara mitten på oktober. Jag brukar älska varge år när hösten kommer, färgerna, höstluften är så skön att promenera i med något varmt i handen. Ja det är något speciel känsla över hösten. Sen vintertiden brukar jag tycka allt är så mysigt. Älskar att baka, pynta, gå på julmarknader, åka sidor, pulka, ja allt som hör där till! Och specielt hur allt brukar lukta som tillexempel pepparkaksdeg eller nejlikor i apelsiner. Men nu i år, känner jag mig lite deppig över att det redan är höst, vinter. Specielt så kallt det var i går, när det biter i kinderna. Får lite ångest över allt påklädning m overoller och allt slask. Kanske för det kan redan vara ett projekt att få på alla kläderna och allt för att gå ut, så ska man packa på sig ännu mer sen. Känner mig lite stressad för det är redan så mycket på gång, tiden rinner redan iväg och det är så mycket jag vill göra dessa årstider med familjen. Så mycket som måste handlas, planeras och fixas, känner mig väl lite stressad hur man ska hinna allt när tiden bara försvinner. Men jag får se lite posetivt istället, slappna av lite, tänka på allt mysigt och fint vi ska göra i år som familj. För för mig handlar höst, vinter, julen om kärlek, familjen, stunder tillsammans!

God natt!


Tisdag!

Idag har det inte hänt så mycket, vaknade imorse och busade massor med baby, sen somna hon middag vid 12 tiden och sov 3 timmar, ja tre timmars middag. Sov till tre tiden så vi han inte iväg ut i kylan idag. Men det gör ingenting, för jag fick göra lite fint här hemma, och mysa massa med Matteo. Och pratatde ett lång samtal med simone idag, så skönt att få höra dig igen, och tack för samtalet, längtar tills torsdag. Bettyder så mycket, vännen du är så otroligt stark och unik! Och sen överaskade jag älsklingen med tända ljus och lite lyx middag nu när han kom hem från jobbet. Det var uppskatat. ;) Blir oftast att han lagar mat, eller vi tillsammans efter han kommer från jobbet. Och nu ligger mina tre älsklingar och busar i sängen och vi ska starx hela lilla familjen ut på en promenad till vettersparken och skoja. Så hörs senare kanske, har inte direkt haft ork att skriva de senaste dagarna så mycket, för det är för mycket känsligt jag vill skriva om, kan inte få ner i ord än, men det kommer... kanske...

Till min vän, Simone Sirks!


Deb Talan-Comfort.

When everyone has gone to sleep and you are wide awake
there's no one left to tell your troubles to.
Just an hour ago, you listened to their voices
lilting like a river over underground
and the light from downstairs came up soft like daybreak
dimly as the heartache of a lonely child.

If you can't remember a better time
you can have mine, little one.
In days to come when your heart feels undone
may you always find an open hand
and take comfort wherever you can.

And oh, it's a strange place.
And oh, everyone with a different face
but just like you thought when you stopped here to linger
we're only as separate as your little fingers.

So cry, why not? we all do
then turn to one you love
and smile a smile that lights up all the room.
Follow your dreams in through every out-door
it seems that's what we're here for.

And when you can't remember a better time
you can have mine, little one.
In days to come when your heart feels undone
may you always find an open hand
and take comfort, there is comfort.
Take comfort wherever you can, you can, you can.


Jag vill!

Jag vill att du kommer hem, jag vill så mycket att det värker i mig. Det är tomt här, mörk och ensamt känns det nu. Vet att du måste jobba, men jag vill inte att det ska behöva va så här. Vill att du ska vara här...

Vår dag idag!


En varm höstdag!


Fuck it!

Nu sitter jag här igen, huvudet fullt med tankar. Men jag kommer inte till ro, jag hittar inte orden. Jag ville något mer, mer än det här. Jag ville få skriva om mina känslor, min kamp och mina djupa tankar. Om oss, vår kärlek, vår familj. Men allt tiden räcker till för tillfället är små fåniga inlägg idag lekte vi, idag var vi där, idag åt vi bulle bla bla bla. Ja, hinner bara slänga in små vardags inlägg, men hinner inte ens skriva det jag vill skriva. Vill ju skriva varför var dagen så underbar idag, men jag kan inte fånga in känslan. Jag har tappat känslan. När jag var yngre älskade jag att skriva, och läsa. Skrev dikter, brev, texter, skrev, skrev och skrev. Och då var jag grym på det, då fångade jag känslan. Men nu, vad har hänt, jag har tappat greppet, skriver inte alls som för. Och vad gör jag sitter och över analyserar om varför. Kanske för att vad ska jag kalla det, för att jag inte är i helvetet längre, som jag var då, det jag levde då. Kanske var smärta lättare att beskriva än glädje? För nu har jag det bra, ja jag lever väldigt bra, mår underbart. Fast det finns saker som jagar en från det förflutna, saker som jag vet man måste hantera, bearbeta. Men just nu vill jag bara njuta med min fina lilla familj, så måste vänta, till ett senare tillfälle. Min svenska lärare, mentor skulle döda mig nu om han såg detta, alla stavfel, ingen koll alls på gramatiken och upplägget. Allt är bara en stor röra, men det är ju min röra. Det var det jag lovade mig själv med denna blogg. Detta skulle vara min fristad, då jag bara fick kladda ner vad jag vill, tänkte, kände ... vad som helst. Skita i hur det låter, hur det stavas, ja allt. Annars skulle jag bara ge upp det här, annars skulle det aldrig gå för jag har sån prestationsånges och sen är jag lite perfektionist när det kommer till visa bitar. Det är därför jag aldrig avslutar saker och ting. Är expert på att på börja mina små projekt sen blir de bara liggandes efter ett tag, för jag tycker inte de blir tillräkligt bra, perfekta! Vissa dagar går jag och texten rullar i huvudet på mig, orden formas och flyter på, men när jag väl får tillfället att sätta mig här, får jag hjärnsläpp. Ger upp efter en stund, sedan när jag gått ifrån kommer rullar texten igen, åter till dator men då har jag tappat ordet igen!


Den goda höstsoppan!


Våra bästa år!

Ja, jag är en av de dära mupparna som följer våra bästa år. Skratta du, det gör inget, alla mina vänner retar redan mig och Stefan. Ja älsklingen är en mupp presic som mig, därför vi passar så bra ihop, hehe. Han brukade ringa från jobbet och fråga vad har hänt idag. Men nu när jag har två små här hemma har det inte blivit något våra bästa år tittande på länge, vi har ju alltid något annat för oss. Men idag ska vi ta det lungt och vara hemma på förmiddagen, så då får jag chansen. Men det gör ju inget att man missat massor av avsnitt för det har ändå inte hänt något nytt på 10 avsnitt, så är ju våra bästa år. Så dåligt att det blir bra, Ha ha! Nu börjar det måste springa mupp som jag e.

Ett försök senare kanske..

Alla här hemma sover och det är helt knäpptyst. Så nu har jag mitt perfekta tillfälle att få skriva ostört i min vrå med hörlurarna intryckta i öronen och musiken spränger. Men jag orkar inte för min mage är svullen och jag mår lite illa för jag har precis proppat i mig massor av hembakt äppelpaj. Så nej, jag orkar inte. Jag vill, vill så gärna, har längtat hela dagen att få skriva ett långt känsligt inlägg. Men kan inte. Jag måste få gå och jäsa mig i soffan ett tag, och anntagligen så somnar jag också där snart, presic som älsklingen. Han ligger där i ena delen av soffa och snarkar. Att lyssna till hans tunga andetag gör att jag vill krypa ner brevid, ligga mig på bröstet och höra hjärtat slå. Så där somnar jag nog snart, annat fall hörs vi senare ikväll, nu när jag hade mitt tillfälle, så typiskt!


Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en lång dag i skärholmen, där vi  har fikat och shoppat med Anna. Jag fick en jätte fin halsduk, mössa och vantar som present av henne. Jag är ingen person som använder mössor, har alltid hatat att ha något på huvudet. Så vi gick runt i butiker och provade lite här och var, för i år hade jag bestämmt att nu måste jag ändå ha en mössa när man kommer vara ute och springa med barnen hela vintern, svin kallt ju. Men blev lite förälskad i dessa par, och de satt fin fint! Är stormförtjust i dem, tack så mycket! Nu ska vi göra lite mat, hörs senare.

Vantar 249 kr, Mössa 249 kr, Halsduk 399 kr  Märke Rules by Mary från butiken Myself & friends.


Baby!

Baby är så duktig, hon säger nya ord varge dag. Hon kan snappa upp grejer på en gång, så nu får man passa munnen, vad man säger. Igår sa hon ramla när hon välte klosarna i lekrummet och bulla=bullar när vi åt bullar, eftersom vi tjatat hela dagen idag ska vi baka bullar. Men idag på morgonen hände det underbara jag väntat på!
Baby sa lillebror, det lät lite mera som lillebroo men ialla fall, åhh vilken lycka jag känner just nu! Hon väkte honom för en stund sen genom att kryppa fram till honom i sängen och pussa på honom på kinden. Han vaknade och knorrade lite på sig och hon klappa händerna och sa mamma,pappa, mamma... då sa jag kan du säga lillbror då, men förväntade mig inge svar men då sa hon helt plötsligt lillebroo och fnittrade. Jag och stefan slängde oss över henne och pussade henne och åhh vad du är duktig! Så sött, hon gillar sin lillebror jätte mycket, och han är helt förtjust i henne, han skrattar när hon pussar och pratar med honom. Underbart för mamma att se er två tillsammans, då är jag lyckligast i världen!

Redan uppe.

Vaknade med tuppen i morse, kunde inte sova längre. Sitter och äter brända bullar som jag och Anna bakade igår. Hälften blev perfekta, andra hälft blev brända. Så det kan gå. Igår fick lillfisen två vacin sprutor på bvc, och han var tuff, skrek till bara i en sekund. Det var annat när baby var liten, hon kunde gråta floder över dessa sprutor och jag tyckte det var hemskt. Och sen la vi honom på vågen, och 7005, jag fick en chok. Han vägde nyss 6 kg och nu på vadå en vecka, två veckor, några dagar, så väger han sju kg? Ja det är vår tjokis det, snart ikapp syrran i vikten. Nej men han följer sin kruva jätte fint, helt perfekt. Får se hur älsklingen hur mår idag då, han smet ut igår kväll och drack öl med brosan när anna och pappa var här på besök. Nej nu ska jag återgå till mitt bullätande, vill skriva men orkar inte riktigt...


Matteo yesterday!


Baby yesterday!


Igår var baby på riktigt bra humör hela dagen. Hon är en jätte glad liten tjej med bus i blicken och
spring i benen. Men det var något annorlunda igår, något extra, hon var riktigt lycklig. Hon hade nog
en sån där jädrans bra dag helt enkelt, och det är så underbart, man blir glad bara hon är glad.

Så här på morgonen ...


Måndag morgon!

Godmorgon, nu är det måndag igen, men älsklingen ska inte till jobbet idag. Utan kommer vara hemma med oss de tre närmsta dagarna, underbart! Vi två har nyss vaknat och sitter och vaknar med t.v, och barnen ligger kvar och sover. Jag ska  strax göra mig klar för att åka till bvc med lillfisen och pappa ska med baby till öppna förskolan idag. Det var väldigt trevligt på middagen igår, och innan möte vi upp Johanna o Brian på två öl, och jag en cola. Vi tänkte göra det till en till söndags tradition, de tycker älskling om, dricka öl höhö. Nej nu ska jag passa på att gosa med älsklingen lite på morgonen, är inte många mornar man får chansen till de ;)


Kanelbullensdag!

Igår han jag inte skriva så mycket mer än hej bla bla bla.. och tuvär inte idag heller. Men vi kör lite snabbt, igår åkte vi ju in till stan och shoppade, träffade då upp Amanda och hennes Robin på en snabb fika i stan. Jätte trevligt att ses igen, ett halvår typ sisst. Men nästa gång får bli snart, och lite längre stund. Sen åkte vi hem, gjorde hemmagjorda hamburgare och farfar kom på besök och jag o lillfisen somnade på soffan. Idag är det då kanelbullens dag och vi ska ner till vettersparken och busa runt efter en lång familjegos morgon. Sen ska vi iväg till mamma på familjemiddag, det är ju söndag, där bjuds det också på bullar, mums. Hej så länge!


Söndagsfrukost!

Hemma hos familjen Hjelte Eriksson anser vi att på helgerna får vi unna oss gott, gott. På veckorna består min frukost av knäckebröd med keso o kalkon. Mättande och nyttigt. Men nu på söndagsmorgonen så så köpte vi hem ett paket med massor av olika frukostflingor, som frostis,  cocopops o liknande. Det var tusen år sen man åt det, så här satt vi som små fnitrande barn vid bordet och proppade munarna fulla med cocopops och rostade mackor med marmelad. Men vår kära dotter är inte så förtjust i smask smask, hon älskar där emot skorpor och knäckebröd. Så hon vill ha knäckemaka, frukt o fil till frukost, smaksatt yoggi nej tack. Vilket är super bra men vi undrar just hur Matteo kommer bli? Kommer han vara sån som bara äter gott, gott eftersom systern är så himla nyttig av sig. Godis är väl gott när det är lördag, men det suger vi lite på sen är det tråkigt. Majskroken faller henne fortfarande bäst i smaken, hur kommer det sig?, den smakar ju absolut ingenting, så smaklös att den nästan blir äcklig. Sen är popcorn en stor hit och frukt är det hon frossar. Ja du det är bara tacka och ta emot att vi fått en dotter som äter mera frukt och grönt än något annat, utan att man måste få tvinga barnen att smaka hoppas bara att sonen går i hennes fotspår. :)


3 mån 2/10!


Hösten är här!

Ja nu har hösten kommit och vi har varit ute på en tidig morgon promenad hela familjen. Skönt, men det är riktigt höst väder ute nu. Men det är inte bara tummen ner för med hösten kommer också goda soppor, smaskiga gryttor, varma mackor. Sen består dagar av bullar och varm choklad i parken, skogspromenader och mysiga kvällar i soffan. Nej nu ska jag gå och baka scone till familjen så ska vi äta gott gott innan vi beger oss in till stan och handlar på oss grejer till hösten, vintern. Här är det massor det behöver handlas, så höres..

Baby!



Baby är en baby som inte har någon napp eller tumme, utan hon kör snutefilten stilen. Och hon nöjer sig inte bara med en utan hon har många. De turas om att få följa med ut, och få gosa. Men det är omöjligt för mamma och pappa att lägga en filt på lillebrosan och det hjälper inte att köpa nya filtar för de snor hon åt sig fort, och detta har vi skrattat åt lite, tänk den dagen hon börjar på dagis då kommer det bli krig om hon skulle få syn på att någon anna har en snyttefilt, min, skulle hon tänka, har inte riktigt fattat det där med att de skulle kanske vara någon annan som också har snutte.Men det är ju väldigt gulligt när hon sitter där med en hög filtar.

Äntligen fredag!

Äntligen är det fredag igen, älskar att helgen kommer så fort, för det är underbart att vara hemma hela familjen tillsammans. Men samtidigt hatar jag att dagarna går så fort, att veckorna bara försvinner iväg, som om livet går i snabb spolning. Men men .. är bara att ta vara på stunderna man har. Jag skulle baka kannelbullar med baby så här på mogonen men glömde köpa mera vetemjöl o bullformar, så bakningen får vänta till i eftermiddag. Så efter vi haft vår morgon tur med frukost, bad och allt där till ska vi åka iväg till mariatorget, till mammas gård och busa med mormor. Ses!


Igår!



Igår hade jag och baby, (om Matteo såklart) en sån där riktigt bra dag. Det var bara bus och skratt hela dagen, först träffade vi Adela inne på söder på varm choklad och bullar, trevligt. Sen promenerade vi till mariatorget där jag och baby gungade, sen lekte vid fontänen och jagades runt där på torget iväntan på att möta upp pappa efter jobbet. Nu idag är det är baby på samma riktiga bus humör och springer runt här och skrattar och leker. Snart är vi klara att gå ut i höstvädret och leka, vi ska idag åka iväg till haninge och hälsa på farmor (stefans mamma).

RSS 2.0