Sista nov.

Ja, om ett par timmar är det december, som älsklingen sa: bara 31 dagar kvar till nyår. Det är ju helt sjukt! vart tog tiden vägen? Fy vad fort det gått, detta år har bara varit helt underbart. Varit ett så otroligt bra år, att jag vill inte att det ska ta slut. I alla fall, idag har jag och barnen legat i soffan precis hela dagen, inte rört oss ur fläcken. Baby har en släng av maginfluensa. Stakars liten, men en riktigt tuff tjej du är! Har redan börjat äta lite igen, några tuggor på en korv vid middagen och lite glass mot febern. Hon kan säga glass nu! Känns som hon kan säga nästan allt redan, härmar en hela tiden, nya ord varge dag. Jag måste bli bättre på att skriva upp alla ord.

Snacka om att älsklingen är lite trött idag, han hade lagt glassen i kylskåpet, och mjölken i frysen. Haha. Jag skulle egentligen ut idag och springa ärenden, men jag stannar hemma och fortsätter ligga i soffan, lite mer dexter kanske?, hehe besatt!

Första advent!


Helgen!

Helgen har faktiskt varit väldigt bra, många plus poäng har den fått. Lillfisen har blivit  (nästan) helt frisk, han har varit super duper glad, skönt att ha honom tillbaka, som vanligt. (tror han mår mycket bättre utan bivärkningar av medecinen.) Fredagsmys blev det här hemma med dexter box, första säsongen och hela lilla familjen nedbäddad tillsammans i soffa. Skönt, behövde vi!

Lördagen jobbade jag på dagen, på den årliga julserveringen i fest våningen, gamla stan. Och om man inte haft julkänsla innan fick man den absolut då! Det var faktiskt väldigt roligt att jobba, jätte kul, trodde jag inte när jag gick på morgonen ifrån barnen med ångest, men såklart var det helt underbart att komma hem till älsklingen och våra små igen.

Lördagskvällen blev väldigt trevlig, Nico och hans tjej kom upp till oss här i sthlm, vi och barnen gick ut och åt, drack lite. Sedan fortsatte kvällen hemma hos oss, blev väldigt sent, mitt i natten. Så förvånad att jag kom upp till jobbet i morse, men jobbade bara ett par timmar, var hemma strax efter 12 tiden igen. ( Vi har bestämmt att vi ska till Nico & tjejen i Eskelstuna i juldagarna. Ska bli skoj och skönt att komma bort lite.)

Och idag är det första advent, pappa och faster har varit här på besök. Fram med glöggen, lussebullar, pepparkakorna, skumtomtarna och självklart julmusten. Otroligt mysigt blev det här hemma idag när vi tog fram julgardinerna, kuddarna, och lite av pyntet och alla ljus och lampor. Så otroligt skön stämning här hemma idag, kärlek i luften är det! (missade söndag-familjemidagen, för baby är lite febrig, men skönt att vara hemma lite, och blir antagligen en hemma dag för oss imorgon.) NU ska vi fortsätta vårat dexter maraton, och gosa i soffan. God natt!


Glöggen behövde några vänner från förr!


BVC KOMMER FÅ EN SPARK I ARSLE!

Under en undersökning var han (vad vi tyckte) sig själv. Hostan var borta för tillfället och han låg där och skrattade, lät lite pipigt. Men så har han låtit sedan han födes. Pip ljudet fanns där fån start och vi har frågat massor om det på bvc, på alla läkarkoller och allt men det har sagt att det absolut är ingen fara, att det kan vara en utväckling till astma eller bara växa bort med tiden, men att själva pip ljudet är ingenting än så länge och att han inte mår dåligt! Men så får vi veta under denna undersökning, när han ligger där och vi tycker att han är precis som han brukar, att han är stressad och ansträngd på andningen. Han får luft, men det är jobbigt för honom. På bvc har de sagt att han inte har det något jobbigt, att han inte själv märker av pip ljudet. De har gett ett par tips som man kan kolla om han har det svårt. Får reda på att det är om det har gått så långt att man har ett astma-anfall. J#¤%&a idoter! Jag mår illa, gråter. Jag, VI litade på dem, man trodde de kunde, är ju barnläkare där också och rutin läkarkoller har vi pratat om detta pip-ljud. De har ju bara hand om barn, man tror de ska ha koll, det är ju hos dem vi ska gå i flera år och känna oss trygga och veta att våra barn följer sin utveckling och mår bra. F%¤k them!

Vi har sedan inte varit så oroliga över detta pip-ljud, också för att lillfisen är en så otroligt glad och nöjd bebis, som skrattar och ler konstant, så har vi inte trott att han har mått dåligt. Visst nu kanske man överreagerar, vi vet ju inte hur han har det med detta pip-ljud annars. Visst vi har märkt att detta pip-ljud kommer mer i vissa situationer som när han är mer uppjagad, uppe i varv, antagligen har han alltid varit då mer ansträngd på andningen än vad man ska vara, men vet inte hur mycket han egentligen lider av detta. Han har inte fått konstaterat att han har astma, han har aldrig fått något astma anfall och det hoppas jag att han aldrig får. Sedan kan vi, de inte se det rikigt nu när han är sjuk, måste vänta och undersöka när kruppen är över. Nu har han det ju extra tufft eftersom han har gnällt nästan konstant förutom när han har sovit och han annars inte är någon som gnäller alls, men såklart alla tre, krupp, förkylning, astma-symomen gör det värre tillsammans.


Har hänt!

Okej, nu är det dag 3 och sissta kuren (medecinen) slutar värka idag runt 3 tiden, fick den vid tre igår och den värkar i 24 timmar. Jag hoppas och ber att han blir bra, att han inte behöver någon mer sen (han får såna bivärkningar), men ett åter besök hos läkaren måste det bli. Kommer ringa och få tag i barnläkaren vi träffades i onsdags, jag vill ha samma, inte någon ny idiot (som det blev precis innan vi blev utskrivna, som inte vet vad den snackar om.) Både jag och Stefan var super nöjda med honom, han var väldigt noga och duktig, kändes tryggt. (Jag brukar aldrig vara nöjd med läkare annars.)

Vad som har hänt, händer, ja det vet vi inte själv riktigt! Men detta vet vi, natten till onsdagen fick vår lillfis krupp ( eller falsk krupp som det heter idag). Det var väldigt läskigt, vår första reaktion var att han har blivit jätte sjuk, hans lungor lät helt sönderrivna och en hemsk hosta. ( Så jag ville absolut inte gå ut med honom, fick veta sen att det bästa mot krupp är frisk luft.) På morgonen ringde jag vårdguiden, och de hörde direkt över telen att det var krupp, så det var bara att åka in. På vägen till sjukan blev han mycket bättre = frisk luft!

Väl där konstaterade man att han hade/har krupp, antagligen barn astma och en lindrig förkylning=väldigt snorig och täppt. Han fick först adrenalin-inhalationsbehandling men den hjälpte inte alls, sedan fick han lite starkare Astma-medecin som efter ett par doser, lättade på hans andning ( men blev inte helt bra.) Blev hemskikade efter en dos kortison och med oss lite hem, med tips om hur vi skulle göra allt lättare för honom. Skulle avvakta och se hur det blev efter sissta dosen kortison (som tar slut idag) och återkomma innan om han fick feber eller att det blev värre igen.

Kärlek!

Jag kände att Stefan behövde lite uppmuntran och uppskattning nu, efter dessa senaste dagarna. Så på vägen hem köpte jag med mig hans absolutaste favorit godis, det han älskar mest av allt gott som finns, chokladöverdragna jordnötter! La upp det lite fint till honom, tillsammans med ett gelehjärta. Han blev tok glad! Helt lycklig av denna lilla överaskning, så glad att han sprang och hämta kameran, han fotar aldrig saker, retar mig för att jag fotar allt. Sedan ville han inte äta upp det för han tyckte det var så gulligt, så nu har fått någon knäpp ide om att lima fast allt på tallriken och hänga upp i sovrummet, haha. Tur att man köpte en hel påse, så det blev lite att mumsa på vid sidan av ;) Älskar dig min knäppgök!

Vi har verkligen fått de två finaste personerna som finns på jorden, mamma och pappa älskar er!

SMÅ ÖVERASKNINGAR UPPSKATAS MEST!


DU ÄR VÅRT ALLT, det kommer bli bra!

Det gör ont i mig varge gång du hostar, det sliter i mitt hjärta varge gång jag hör hur du piper, jag gråter av oro. Du är vårt allt! Men jag beundrar dig, hur stark du är. Hur duktig och fin du är. Att du är så glad samtidigt du kämpar för att andas, att du kan vara så nöjd fast du lider. Hur du glatt log emot alla läkare, sjuksköterskor, hur duktigt du tog emot alla medeciner, hur du till och med tyckte inadningsmaskinen var skoj. Allt vi kan göra nu, är att vänta, är att hoppas, och jag ber. Du kommer bli bra. Jag håller dig hårt, släpper dig aldrig, håller din lilla hand genom allt. Jag, vi älskar dig!


Pepparkaks bak!




TISDAG!

I tisdags åkte jag och barnen hem till Anna där vi åt lunch och bakade pepparkaks hus. Eftersom vi gjorde huset alldeles från grund helt själva, Annas egna pepparkaks deg och egna mallar till hus, tog det ganska lång tid, men var väldigt roligt. Det är ännu inte klart, är inte ihopp satt än, men till första advent så. Det är första gången jag gör ett serigöst pepparkakshus, innan alla år har jag bara köpt färdiga som man satt ihop och klämt fast massor av godis på. Men Anna har gjort egna de senaste åren, så hon e duktig hon! Baby älskade pepparkaks degen! Älsklingen också, han kom dit efter jobbet och lekte och roade barnen medans vi bakade. Vi kom hem väldigt sent igår kväll och det var direkt i säng!

Din lilla tjuvläsare där ;)

Älsklingen satt här i soffan och frågade, vad har du skrivit om älskling! Jag; vadå, ska jag läsa? Han; nej då har jag inget att göra imorgon (innan jobbet), säg bara vad det handlar om!

Haha.. så tänkte bara säga GODMORGON DIN TÖNT, hoppas du har roligt så här mitt i natten när du ska ta bussen ute i kylan, medans jag ligger kvar i den varma sängen ;) mohhahaha.. nej men älskar dig älskling, hoppas du får en bra dag på jobbet! Puss

Barnens paket..

Baby är nästan klar, har redan hunnit handla det mesta till henne. Är väldigt nöjd med det vi klurat ut till henne då hennes rum redan är fullt med leksaker. Alexandra tycker det är super skoj att klä sig själv, och göra sig fin, så en prinssesklänning var ett måste, rosa glittriga strumpbyxor till, ballerina skor, en balerina tjol och  trollspö & älv vingar. Hon älskar att bada, badar varge dag så såklart blev det massor av nya badleksaker simande anka, delfin, hoppande groda och båtar. Hon älskar bilar och tåg, såklart får hon en stor bil som åker och tutar o Brio tågstation & spår set. Hon har börjat gilla lego jätte mycket så det blir en rosa bak fylld med lego, Brandstationen Eftersom hon älskar barbapapa och behöver nya sängkläder får hon Barbapapa pyamas, barbapapa täcke + kudde. Och sen kläder förstårs.

Lillfisen var/är det mycket svårare att tänka ut, känns så onödigt att köpa leksaker och sånt när vi har ton av det från baby och hon har vuxit upp från bebissakerna. Att bara köpa kläder känns tråkigt, är hans första jul :) Än så länge har det bara blivit en lekfilt-lekmatta, magnet-gosedjur-elefant, pingu-bit-skallra ... tänk tänk vad mer kan vara roligt-bra. Än så länge är han faktiskt inte så intresserad av saker, gillar mer människor, lekar som tittut och flyga flygplan. Sen ballonger förstårs, ska han få ett paket ballonger haha! ( kläder tänker jag inte handla förns någon dag innan, annars har han väl vuxit ur dem innan han får paketen.)

LÄNGTAR tills torsdag!

Här hemma har vi precis ättit middag och de andra har hoppat in i ett bad medan jag sitter här och skriver lista på julklappar som ska handlas, ska nämligen på torsdag träffa Jennifer och vi ska handla lite. Längtar grymt till dess, inte för att jag vill handla utan då får jag träffa min Jejja. Har varit ett tag sen nu, vi är lite dåliga, men får skärpa till oss.

Jag och älskling ska inte köpa några julklappar iår till varandra, bara ge varandra något litet. Vi har så extremt många att handla till  nu när vi slagit ihop våra familjer och sen känns det ganska onödigt när man har gemensam ekonomi, byter ens egna pengar. Vi ger något litet och sen pengarna vi skulle slösat ska vi gå ut och äta middag bara han och jag, o kanske en hotell natt ;)


Soffpotatisar!

De senaste timmarna har vi tre varit ett par riktiga soffpotatisar, har latat oss hela förmiddagen. Legat i stora soffan och myst, skrattat och gosat bland alla filtarna. Glot lite halft på våra bästa år, lekt med vov vov arna och läst babys favo bok såklart. Men nu är det dax för mig att lyfta på mitt feta arsle och göra lite nytta här hemma. Massor jag har, måste göra faktiskt, suck o stön! Baby har sprungit in i lekrummet och lillfisen har somnat.

Vill säga ett stort stort GRATTIS till Carro som idag 05.32 fick sin flicka! Åh vad du måste vara en lycklig mamma nu! Får en att tänka tillbaka med tårdfyllda ögon mina och Stefans första möten med våra små, så obeskrivligt underbart!

Måndag!

Jaha då var det måndag igen, älsklingen (tack för tidigt i morse ;) åter på jobbet och barnen ligger och sover. Vilka små slöfokar vi har fått, men det är skönt :) Tills de dagar man måste upp och iväg tidigt, baby kan ha ett morgon humör om man väcker henne. Hur ska de gå när hon börjar på dagis? Idag ska vi faktiskt  bara vara hemma, nästan. Skönt! Frågade baby igår, vill du vara hemma med mamma imorgon och mysa hela dagen; aaa. eller ska vi leka på öppna förskolan; nej nej. Så var det fixat!

Älskade skitungen bet mig!

Efter jag skrivit här, ville bubben ha lite mat, jag gav honom glatt tutten. Men ryckte tillbaka den lika snabbt igen. Han bet mig! Visst han brukar ligga och gnaga på mig, men detta tog priset! Han bet för sjuton hål, så jag började blöda! Nej nu tänker mamma tutt streka en stund, och han tittar oförstående på mig, svårt att vara arg på en sån sött liten sak, men F#%K vad ont de GÖR!


En trött söndagskväll!

Är hemma nu igen, denna söndags kväll. Har varit hos pappsen på middag med barnen, och faster. Stefan stannade hemma, han är lite sjuk. Har varit väldigt trevligt, och skönt att komma hem till ett städat hem, tacka sambon! Men idag är jag riktigt riktigt trött. Fast jag har två små otroligt snälla små guldklimpar som sover hela nätterna, och man får sovmorgon varanan dag, så känner jag mig som en helt slutkörd, utmatad! Idag känns det  verkligen att man är tvåbarns mamma, så har jag aldrig kännt förut! Jag är så trött att jag svetas, fy önskar barnen vill sova snart, men det kommer dröja ett tag, är glada och uppspelta av att vara hemma igen!

Min mysstunds gosbebis njutare!

Jag pussar honom överallt, på den lilla munen, de runda kinderna, och gosar in mig i det där lilla veket i nacken. Han ler, jorlar vackert precis som han sjunger av lycka. Jag pussar ännu mera, och nosar på honom. Han ligger där och flinar och strycker sig mot täcket, riktigt gosar in sig. Tar sina små händer och fingrar runt i mitt ansikte, ser mig rakt in i ögonen och skrattar. Hela min kropp värms av kärlek, jag älskar dig och dessa stunder! Du är en riktigt liten mysstund gosbebis nutare!

MAMMA ÄLSLKAR DIG BUBBEN!


Hula-Hula!

Jag älskar sitting bull glass, den är min aboluta favo! Den med nogaut sås och skivade färska jordgubbar var min sommar gjord. Kan säga att det blev många, många skålar. Höll på att börja gråta när dem var slut på ica när lillfisen låg i magen, vi skyller på gravid hormonerna. Men nu hittade vi en annan diplom glass. hula-hula på pinne, och oj vad gott! Köpte hem ett paket, kostar 16 kr på ica just nu, och kan lova att detta 8 pak är slut ikväll!

Syrliga, knapiga överdraget ...


LÖRDAG!

Idag efter vår långa, härliga familje promenad nere vid vattnet, måste säga vädret kunde inte bli mer perfekt! träffade vi upp barnens farfar och hamnade på La bar och åt lite käk. Anna ringde och frågade om vi skulle med och se UPP3D. Lämnade barnen hos mormor, bio besöket blev på sån impuls att jag glömt att hänga av babybjörnen, så sprang runt med den. Såg lite roligt ut! Det kändes att lämna barnen fast det bara var över så kort stund och de lekte och hade roligt, sprang upp för trapporna när de var dax att hämta dem igen. Men det var mysigt att hålla älsklingens hand i biomörkret, dela en popcorn och cola. Fast filmen inte var lika rolig som jag hade föreställt mig, var den bra, den var väldigt gullig!  Men hade gjort desamma att se den på vanlig som 3D.

EN PERFEKT DAG FÖR EN PROMENAD!


Jobba varge lördag!

Ja, nu är det bestämmt! Ska jobba varge lördag fram till jul på julserveringen i gamla stan. Förra året jobbade jag hela helgerna och ofta på vardagskvällarna, och sen när stefan var ledig mitt i veckorna. Men det tänker jag inte göra i år. Jag missade babys första lucia, advent och allt mysigt man gör på helgerna när dagarna börjar närma sig jul. Jag jobbade mycket för att spara dagar och tänkte på pengarna, allt kul man kunde göra med dem, men det var inte värt det! Jag saknade ihjäl mig efter min lilla familj och riktigt ledsen för allt jag missade, som när baby sa mamma första gången, var första dagen jag jobbade.

Jag har velat en del fram och tillbaka hur jag ska göra i år, då jag har blivit tillfrågad att jobba hur mycket som helst. Men vi behöver inte de pengarna i år, Stefan tjänar väldigt väldigt bra på sitt nya jobb ( eller nya och nya, nu har han jobbat där redan i 3 månader redan) dessutom får jag ut en hel del nu, hemma med två. Men alltid kul med extra såklart, så bestämmde att jag ska ta varge lördag och pengarna ska direkt in till sprakassa för resa. Så iår får vi söndagarna hemma hela familjen tillsammans, så nu ska jag njuta av denna sissta lördag hemma på ett tag!


Älskade efterlängtade helg!

Ja, jag har verkligen längtat efter denna helg, har varit full fart hela veckan, inte en lugn stund. Varit ute och sprungit varge dag och massor av besök. Så igår tänkte jag bara vara hemma med barnen, men icke sa picke. Stressade ut på morgonen och hämtade mina paket på posten, sen kom barnens farmor förbi. Hon tog ut baby på en promenad i skogen så jag kunde få ta det lugnt lite, så blev en timmes mys stund med lillfisen i soffan! Väldigt gosigt och uppskattat!

Stefan kom hem från jobbet och vi stod  i över en timme och försökte få upp hyllorna, visst man behöver inte borra eller skruva eller något, bara trycka upp dem mellan golv och tak, men det bettyder inte att de inte var krångligt. Men nu är de på plats och vi är hel nöjda, blev jätte fint och bra. Sedan efter en sväng ute stekte vi pankakor som vi vräkte på med blåbärssylt och grädde framför tv med massor av film. Blev vår fredagsmys kväll!

Men idag har vi bestämt att vi ska ha en riktigt lugn skön lördag bara vi lilla familjen, hoppas det blir så. Vi ska packa lite smask och varm choklad och promenera nere vid vattnet och skogen. Är så glad att vi bor så nära den stigen. Älskar att promenera, specielt denna årstid då luften är så skön att gå i, men synd att höstens fina färger är nästan borta, har inte blivit så mycket promenader i höst som tidigare. Mina tre älsklingar ligger fortfarande och sover, åh vad fina de är att titta på!

2 st ha vissat sig, ni andra resterande är forfarande här och smyger ;)

Det jag har beställt har nu kommit hem!


                   
Äntligen har de kommit, hyllorna till badrummet som jag beställde här om dagen. De är från Eric Industrier och går bara att special beställa från butiker, och då är de väldigt dyra, minst 600 kr eller 800 kr st. Men jag beställde dem från nätet och fick båda för 1100 kr. Och det är de lugnt värda. Riktiga kvalitets grejer! Man monterar dem genom att rycka upp dem från golv och tak, så man får inga fula hål eller märken på vägarna, och kan ta med dem lätt vid flytt och så vidare.
Är hel nöjd!

EVA ATTLING MAN!

Eva attling man har så extremt fina smycken, när det vankas bröllop ska vi ha våra ringar därifrån! Sitter nu och .. nej det kan jag inte berätta då älskling läser här ibland. Men gud vad nöjd jag är! Det här kommer bli bäst, ni vet när man kommit på någonting kanon bra, men bara vill dela med sig till hela världen. Men får vänta, ni får veta sen. ;) Åhh kan inte sluta fnittra, är så nöjd!

LILLEBROR ÄLSKAR ATT SNO SYRRANS SNUTTEFILTAR!


Tack pappa!

Tack pappa, för att du är du! Tack för igår och tack för ikväll. Jag och Stefan har många gånger tänkt på vad vi ska göra för dig, för att tacka dig, för att visa hur mycket vi uppskatar dig och allt du gör. Du tänker jämt på oss, hjälper oss, bryr dig, du ger oss mer än dig själv. Jag, Stefan och barnen är så otroligt glada över att vi har dig, älskar dig!

Nu när jag sitter här och skriver, kommer baby springandes och vill ha en puss, en glass puss, hon har ättit glass och har den över allt. Över hela munnen. Sedan kommer hon med sina små kladiga händer, sträcker dem emot mig, vill komma upp. mamma mamma.. Nej du, du får minsan tvätta händerna först! .. och hon springer skrattandes iväg mot badrummet. Mammas sött nött, jag älskar dig så..


NI ÄR HELT KÄRA I VARNDRA, DU & DIN PAPPA!

Varge dag pappa kommer hem från jobbet, jorllar du av lycka, han fångar upp dig i hans famn, du klamrar dig fast runt hans hals, håller hårt fast. Drar ett par nöjda suckar, pustar ut, och dina ögon glimmrar. Pappa njuter och suckar belåtet han med. Presic som nu kom stunden vi hela dagen väntat på. Kramen han får när han kommer hem! Ni två är helt kära i varandra, far och son! Och jag är kär i er & din sysster..


IDAG HAR VI HAFT EN HEL DAG MED FARFAR!


MIN ÄLSKLING ÄR SÅ STOR!

Mitt lilla hjärta, satt och tittade på filmen som jag är så otroligt lycklig över att vi lyckades fånga! Dina allra första steg, mins lyckan som russade i ens kropp, den dagen. Men gud vad töntig man låter, men den har man ju blivit, en riktig mess mamma. Gråter för allt, av lycka. Man smälter ju av dig! Tänk det var inte länge sedan, och en månad efter det  sprang du runt som om det var de ända du gjort. Och nu mins man inte ens hur det var när du kröp runt. Jag är världens lyckligaste och stoltaste mamma, finns inga ord av vad jag känner.

 


BABYS FÖRSTA STEG!


Det var Tisdagen de!

Ja, idag blev en väldigt trevlig dag, även fast jag var förbannad imorse. Tycker fortfarande min sambo är blää, han har legat i sängen och latat och tyckt synd om sig själv hela dagen. Men jag tröttnade och lämnade honom ensam, och drog iväg med min faster till Sickla, där vi bland annat har handlat nödvändigt som storpack välling och barn grejer, men också kollat in lite möbler och julpynt.

Tidigare på dagen var ju Maria var här, och det var väldigt trevligt! Vi åt lunch, busade lite med barnen, fikade och snackade om allt. Var väldigt kul att ses igen, och blir åter en träff nästa helg maskerad med rocka billy teama. Ska bli roligt, får träffa lite gamalt folk då, som spec Charlie. Tycker om din hälsning, att "vi inte hörs så ofta för att vi är så extremt snygga och våra respektive är svartsjuka, helt förståndligt!" haha vi kör på den!

Har kommit hem nyss igen, dumpade barnen i sambons knä och nu sitter jag här med min kvällsmat och mitt te, tänker kolla om det finns några bra pogram på tv, annars hoppar jag in i en varm duch och tänker sova tidigt ikväll, är helt slut idag.

SÅ BESVIKEN!

Jag skickade ut älskling igår, för han gör nästan aldrig någonting själv längre. Alltid tjatar han med mig, eller avbokar i sissta stund och hittar på en dålig ursäkt om barnen. Jag får alltid tjata eller nästan sparka ut han ur huset. Kan räkna på handen hur många gånger han hittat på något själv det här året, och det är inte bra, man behöver "egentid". Så hur som helst sa jag åt honom att hitta på något annat, för jag vet att han inte vill vara hemma och titta på en drama film. Han drog iväg efter jobbet och drack öl med sina bröder.

Och så kommer han hem stupp full precis innan min faster ska gå, så full att han inte ens kan stå upp! Står bara och flinar och vinglar runt. Jag säger åt honom att gå och lägga sig, för jag skämdes verkligen över honom. Ber honom hitta på något kul, och han better sig så där?! Så är det mitt fel att för det var jag som bad honom gå iväg och vara ute länge! Fan heller, för han hade inte behöft dricka så där mycket! Sen har han tappat sin mobil anntagligen för den finns ingenstans, ramlat runt i buskar ute, för jackan är trasig och helt smutsig.

Fy, är så besviken på honom, och arg att jag bara vill spy på han! Har försökt spraka upp honom ur sängen idag, för han skulle varit på jobbet halv sju. Men han vägrar gå upp, ligger där inne och säger att han har feber. In my as, de är självförvållat! Men ligger fortfarande där inne och snarkar. FY FAN! P.s så full har jag fan aldrig sett honom, att bete sg så barnsligt!


En slant för dina tankar!

Vaknade idag till att baby as skrattade, min första tanke var innan jag öppnade upp ögonen "vad håller hon på med för bus?" men märkte att hon fortfarande sov, låg och skrattade för fullt i sömnen. Så sött, hon måste drömma om något underbart, roligt. Ni vet utrycket "en slant för dina tankar" eller hur det går, jag skulle ge miljoner för babys tankar. Eller egentligen skulle jag aldrig kunna sätta ett pris för barnens tankar, skulle kunna ge hur mycket som helst, allt! Tänk att få veta vad som försigår i det där lilla huvudet. Alla uppfiner ju saker till allt nu för tiden, till och med för att skiva banan, så önödigt! Kan ni inte uppfina en tankeläsare!?

Hur som helst ligger fortfarande barnen och sover, jag väntar på att lillfisen ska vakna så vi kan hoppa in i en duch. Maria kommer hit idag, vi har inte setts på år och dar, så ska bli jätte trevligt! Ska laga lite lunch, sen får vi se vad vi hittar på, anntagligen blir det mest snacka ikapp! :)

EN SÅN DAG IGÅR!

Igår var en sån dag som allting går lite fel, allt tar lite extra tid och man känner frustrationen kryper fram, mer och mer. Tappar tålamodet, barnen känner stressen och blir, ja finns det ord? Mera krävande, jobbigare, trotsigare?! .. Ja en sån dag, när ingenting tycks blir gå rätt!

Men hur som helst spenderade vi förmiddagen på öppna förskolan, hade våra små roliga stunder där i allafall, även fast allt kändes mer som ett protjekt än kul att ta sig dit, vara där, gå hem. Kom hem vid ett tiden, barnen trötta, och jag helt utmattad. Blev pasta, köttbullar, brokoly & blomkol till lunch, för orkade jag verkligen inte vara mera kreativ!

Efter en stund blandat bus och skrik hemma, somnade barnen och istället för att fixa allt som ska, måste fixas satt jag mig i ett hörn av soffan med massor av filtar och en bok som jag håller på att tugga mig igenom, med lite musik där råkade jag slumra till. Vaknade av att Matteo vaknade, och så var jag upptagen av att roa honom, som  hade en dag han ska vara uppe i famn varge sekund, och han såklart inte fixa allt.

Men dagen slutatde bra i alla fall, min faster kom över på kvällen, och vi hyrde film The reader - som jag länge väntat på att se, vi två skulle sett den på bio men blev aldrig av. Jag hade nog lite högre förväntningar, men det var en fin berättelse, lite jobbig att se, tragisk, grät en skvätt. Men sån e jag, känslig när det kommer till filmer. Riktigt mysig kväll blev det med massor av tända ljus och bullat upp med varma mackor och te i soffan.

BABY HAR SAGT NYA ORD IDAG!

GURKA och GRIS! Båda uppreppade hon flertal gånger också. Gris sa hon när hon satt och lekte med farmor, då hon höll i sin rosa gris och sa "gris, gris, gris.." Gurka sa hon när vi åt lunch idag, och har gått här hemma när vi kom hem och sa "gurka, gurka, gurka" och fick en gurkbit att smaska på. Vår duktiga flicka!

BABY BUS!


KÄRA LÄSARE?!

Ja, min ide från början med denna blogg, var inte att få massor av läsare. Utan att skriva för mig, och barnen. Lite dagboks köret, för att minas och uttrycka. Men har upptäckt att jag har lite läsar, ca 7 st om dagen, ibland lite fler eller lite mindre, men genomsnittet. Visst det är inte många, men jag blev väldigt FÖRVÅNAD, att jag ens hade någon läsare i huvudtaget! då jag tycker jag skriver lite hmm, tråkiga? inlägg. Stavfel här och där, varge mening, helt huller om buller och utdragna.. ibland känns det inte som jag ens skriver utan bara spyr ut skit.. ja hur som helst blev jag då lite nyfiken, vilka e dessa som sitter och läser, tittar in här?! Är det samma personer, olika männsikor, ja vad vet jag. Men lite roligt att man väcker något intresse! Så kan ni inte skriva ett HEJ här?, så jag får se vilka ni är :)


Så var denna helgen slut.

Det blev verkligen en familje helg denna gång, vi har både träffat barnens morfar, farfar sedan farmor, mormor o morfar Olle. Kusinen och mostrar, morbror. Som hela tjoka släkten känns det som. Men baby är super glad, hon älskar att träffa dem och har så nära kontakt med allihopa! Ja, Tina, Stefans mamma kom över idag på besök på dagen, vi gjorde lite lunch och busade med barnen.

Mötte sedan upp farfar igen och återfick min tele som jag glömmt där igår, i lilljeholmen, kollade snabbt in i centrumet, för att fördriva lite tid innan vi begav oss hem till mamma på familjemiddagen. Tycker verkligen lilljeholmen centrum är, fult och omysigt, de kunde gjort det 10 gr bättre, men skönt att ha lite affärer nära om man ska in och handla något spec. Men att gå runt på en shopping tur där, nej då åker jag hellre till andra ställen, som sickla tex.

 Ja, ja är hemma igen nu denna söndagskväll, känns trist att helgen redan är slut, sedan kommer en vecka som kommer gå fort, redan fredag igen och sedan söndag efter en natt känns det som, och om och om igen. Fy! Nu blir det lite julmust och sedan fixa iordning saker inför imorgon innan kudden! God natt.

EN UNDERBAR NATT och härlig morgon!

Här hemma har jag och älskling haft en underbar natt. Vi höll oss uppe hela natten och gosat, älskat! Måste säga som småbarnsförälder, eller nej faktiskt som tvåbarnsförälder har man inte haft många nätter som denna, man har fått ta sina tillfällen och snabbisar då och då. SÅ DETTA VAR SKÖNT! Bästa natten, babe! Vi somnade någon timme innan lillfisen vaknade, älskling fick gå upp med honom, för han ville bara busa. Tack, och jag låg och drog mig en stund till. Nu har vi ättit en mysig frukost här hemma ( campange te, croissant och jucie för min del) och baby står nu på vardagsrums golvet och dansar med en hög av snuttefiltar i famnen, i högtalaren spelas favo låten. Och jag sitter här och inte kan sluta le, för i natt! Vi har nu lite olika ideer för dagen, så får se vart den tar oss, men familjemiddag hemma hos mamma ikväll blir det i alla fall!

NU RYMMER JAG!


th3baby.blogg.se/alexandra

Ja, nu har jag slängt in en del i babys blogg också, inte alls mycket, inte alls i närheten av allt. Men jag har bestämmt mig att köpa två stora album. Som jag ska dekorera och göra fina, sedan ska jag klistra in månad för månad från hon föddes till hon är ett år. Nästa bok från 1 till 2. Det ska bli så roligt, så har suttit och skrivit lite grejer här i bloggen, som jag kommer behöva till mina album, allt är lite huller om buller men det fixar jag nog till sen, kanske. I alla fall om ni vill veta lite mer om baby och lära känna henne, är det bara gå in där. Åh så mycket som jag vill säga, berätta.. men börjar så här. Ska skriva en lista nu av allt jag behöver handla.

Nu är vi hemma denna lördagskväll!

Nu har vi kommit hem med taxin, från farfar, är regnigt och ruskit väder ute så var skönt att slippa gå. Älsklingen har sprungit ner till ica för att handla lite till mig och morgondagens frukost. Sen när han kommer upp igen blir det till att krammas i soffan, vi två. Jag känner mig lite halv kraslig och vill helst av allt bara ha en lugn kväll, eller det som är kvar av den. Men hade det trevligt i hägersten, farfar är bäst, och baby bara ÄLSKAR sin farfar!

Tidigare på dan har vi också umgåts med min pappa, på en fika och lite shoppning. Blev nya goretex skor till baby, behövde byta ut höstskorna till riktiga vinterdojor nu. 750 kr, tycker det är värsta rånet för ett par skor de kan andvända vadå, 3-4 månader max?  Men de vet ju att de kan ta såna priser, man köper ändå, för det behövs! Sedan massa nya ullstrumpor och en ny vintermössa, ja vi har massor av mössor, men det kan man aldrig ha för mycket av! Glad i alla fall för vi var och lämnade in mjukliften för den har sprukit i sömen i ena handtaget, fick en helt ny plus att vi fick behålla den gamla, så den ska vi bara sy lite i så har vi en extra. Det var väldigt snällt! Nu ska jag till soffan och kyssas för älsklingen är tillbaka..

Lillebror..


De två TILLSAMMANS!

Det värmer i hela mammas kropp av att se er två tillsammans, ni är det finaste som finnsSe hur du, baby kramar och pussar på din lillebror, ge honom en klapp och ler, och hur han blir full i skratt så fort han ser dig, hur han iaktar dig och hur glad han blir när du är med honom. Och nu redan har de hittat sina sätt att busa och leka tillsammans.

Som nu när baby vill att lillbror ska bada i baljan tillsammans med henne, hon plaskar och han skrattar, hon tvättar honom, han ler, hon häller vatten på honom för att ta bort tvålen, han tittar förvånnat, då får han en puss och en kram, och han skrattar igen.

Musiken spelar och baby dansar och han tittar på och skrattar, hon tar tag i hans armar och gungar med honom till låten. Eller när han ligger på golvet och hon springer fram och tillbaka i vardagsrummet och säger hej hej, båda två skrattar springer fram och tillbaka ingen, tänk om han kunde springa efter och jaga henne.. 

Så tänk sen, det kommer bara bli bättre och bättre, roligare och roligare. Men att se er två tillsammans, se hur ni redan älskar varandra. Är det finnaste för oss!


Mamma, han e tung.. åhh.. hjälp!


Varit lite upptagen!

Ja, det har varit full rulle här hemma. Men slänger lite snabbt in lite av det som hänt senaste dagarna. Torsdagskvällen var det ju min och min pappas "matlagningdag" och det var trevligt, och blev sen en sen natt för oss här hemma. Fredagen åkte jag och barnen över till Anna på besök över dagen, trevlig, trivs så bra där. På eftermiddagen/kvällen kom Johanna, Brian och Leo över till oss, och vi lagade middag tillsammans, lekte med barnen, drack lite vin och umgicks, tack för en härlig kväll. Älskar att hitta på saker med er, tillsammans alltid pluspoäng!

Nu ska vi ha en härlig lång mysig lördagsmorgon, de är alltid bäst! Alla är alltid så härligt glad här hemma. Idag ska vi åkta ut till hägerstensåsen, till barnens farfar och busa och äta middag. Ska bli trevligt. P.s passar på att lägga upp lite bilder här från syrrans 25 års fest.

ETT LITET SAMKPROV FRÅN 6/11 PARTY!


Simone Sirks!

Du förstår mig som ingen annan just nu! Du sätter och på mina kännslor och den enda som vet innebörden av mina egna. Dina samtal lättar mitt inre, och rensar ut i mig. Du är en vän som ingen annan. Så underbar. Ge stöd och råd, peppning när det behövs, men också rättar mig när jag har fel. Just nu känner du mig utan och innan. Ville säga tack för det, att du är en sann vän. Jag älskar dig, underbara du! Och jag är din vän, dag och natt men det vet du. En sak till, jag beundrar verkligen dig, din styrka och ditt ljus som du har! I nöd och lust min vän, finns vi här för varandra. God natt!

I LOVE YOU!

I don't want to go,
I don't want to stay one night,
Or one day.
So i'll stay the rest of my life.

I don't want to leave,
I don't want to be one night,
Or one day.
So i'll stay the rest of my life


Sov dax, Ser ni likheten?


Klädrensning pågår!

Ja, jag håller på att tömma min klädkammare. Den är helt proppad med kläder nu, även fast det är tvättdag, så den är helt full med alla sortes plag förutom de jag egentligen andvänder.  Nu måste lite skit ut! Matteos kläder måste också få plats där inne! Detta är 3 gången jag rensar i år... phuu

Fy jag hatar att slänga saker, så jag har bestämmt mig att skänka bort det istället. Men det är ändå jobbigt, och jag måste sluta med högar som det är bra att ha. Denna gång rensar jag ut allt jag inte andvänder, inte allt men mycket! Det som jag tycker är snyggt och jag verkligen vill ha kvar men inte passar lika bra nu, spar jag som mål att en dag komma i de snygga jeansen igen. Fan jag har 25 par jeans, plus massa andra byxor som mjukisar, linne, leggings, kortbyxor.. Några par var bara att slänga, några till högen ge bort.

Fan detta tar emot i en! Det var väldigt känslomässigt att rensa ut vissa saker. Vissa plag är som souvenirer, minnen från tider i ens liv. Blev lite gråtmild ett tag, men ut med det! Man kan ju inte spara på kläder för att de påminder om old times. Fan Josse ge dig! Sen blir man väldigt deppig, får ångest över kroppen, fuck fuck fuck, fan vill se ut som förut, som mig själv. Kan älsklingen komma hem nu och pigga upp mig, behöver honom!

Ja, är inte klar än på långa vägar.. men har bestämmt mig för att varge gång jag köper ett nytt plag måste jag slänga ut minst ett gamalt. Nej tillbaka till rensningen.. detta kommer ta timmar.


Liten del av skiten!


MIN SAMBO ÄR IALLAFALL AS BRA!

Ja, som rubriken lyder, så är min sambo as bra! Om man läser trådarna på familjeliv så är det bara klagomål på killarna, att tjejerna är hemma fruar och killarna är lata j++*-/ svin som inte rör ett finger, par som bråkar om små saker. Exetra exetra! Jag säger inget om er, finns så många olika fall, men tycker det är synd att det värkar vara så i de flesta förhållanden, iallafall de de skriver om, så tänkte passa på att skriva hur bra min kille är istället! Ge lite beröm och kredit för "the good stuff", de behöver höra det precis som vi tjejer!

Vi har det så jämställt det kan vara här hemma, och vi tänker inte, vi delar inte upp det, bestämmer inte detta gör du, och du.. Vi bara är! Han tvättar, jag har fobi för källare. Matlagningen varierar, ibland lagar jag när jag har tid eller lust så maten står på bordet när han kommer hem. Oftast lagar vi tillsammans. Ibland han när jag latar mig. Det är aldrig någon i vårt hem som känner att den andra gör något mer eller går och ireterar sig över att den andra inte gör något. Behöver aldrig be varandra om att gå med sopor, diska exetra extera! Vi bara gör saker atomatiskt, lever, är. Han gillar lite mer sånt som skura lister, jag att ta sånt på ytan, så det blir väldigt bra när vi gör det tillsammans.  

Vi är väldigt olika människor, men kompleterar varandra väldigt bra! Dessutom märker vi med tiden hur vi växer och lär av varandra! Han var väldigt slarvig i början och jag ordningsam, idag är vi väldigt lika på många punkter, men kanske lutar jag nu lite mer åt slarviga hållet, hehe man blir som man ungås. Båda har peridorer då vi är lite mer lata, och struntar i hushåll, sen får vi ryck tillsammans och fixar upp. Och perioder då vi är perfektionister. (Som simone en gång sa, så skönt att se er två, ni är så avslappnade tillsammans och tar saker som de är, som de kommer, hjälper varandra utan att tänka.)

Bråkar aldrig om vem som får datorn, vem vinner fjärkontrollen. Och nej vi gillar för det mesta helt olika pogram, vet inte varför vi aldrig fajtats om den men vi kanske ser lite mer till vad den andre vill, eller om man verkligen behöver själv. Man bor tillsammans, båda måste få leva och vara en själv i sitt hem! Om man ser lite mer till den andra, kommer det atomatiskt tillbaka, den andra ser till dina behov. Båda är väl lika trötta, han har jobbat och jag har varit hemma med två små barn. Visst jag kanske gjorde lite mer när jag var hemma med bara baby, men då hade jag lite mera tid, och lust! Jag har aldrig kännt att jag måste göra någonting innan han kommer hem.

Ekonomin låter vi inte påverka oss! Vi har både både haft tuffa tider, och tider vi haft ett ekomomiskt oberoende. Bråkar inte om pengar, vad har de för värde egentligen som kärlek. Visst har vi haft oensa men vi pratar om allt. Vi har genemsam ekomomi, även fast den ena tjänar mer en den andra. Men det bryr vi oss inte om, vi har både varit slösaktiga tillsammans, och sparsamma.

Visst vi kan också bråka, de gör alla par någon gång, annars är det inte hälsosammt! Men inte om sånt små skit. Har aldrig hänt! Max isåfall att någon haft en väldigt skitig dag, och det går ut lite över varandra, vi är ju inte perfekta. Men så skönt att få slippa sån onödig skit! Så egentligen ska väl inte rubriken vara min sambo är as bra, utan vi är as bra tillsammans. Men ni förstår min poäng med detta! Det handlar ju inte om "min kille är så bra, han gör allt för mig", eller tvärt om. Det handlar om att man gör allt för varandra, det är då det blir ett bra balanserat förhållande!


DEN GÅENDE OCH SKÄLLANDE VOVEN!


Grattis till Kärleken!

Ville slänga in ett stort grattis till min mamma och Olle som idag firar 20 år! Så underbart, ni två är perfekta tillsammans. Ni är kärlek! De är nu ute och firar på lyx resturang, och jag och Signe fixade idag en lite överaskning till dem. Jag sprang förbi systemet och köpte en väldigt fin flaska champange och sedan förbi chokladfabriken och köpte två chokladhjärtan till dem. Signe fixade en storbuket röda rosor och ett fint kort på dem, med en hälsning från oss. Allt kommer stå på vardagsrumms bordet med några tända ljus när de kommer hem från resturangen, hoppas de blir glada!

Nu är vi hemma igen från söder, och trötta idag blev det varma mackor till middag, snabbt och gott i höstkylan. Stark senap, skinka, ost, tomat, organo eller tonfiskröra. Mums, nu har vi tänt ljusen här hemma, och tankar om kärlek doftar det här ikväll. Nu ska vi mysa och leka tills oskyldigt dömd börjar senare ikväll. Älskar dig Stefan, tänk den dagen vi firar 20 år, åhh vad stort! P.s Bästa stunden imorse, berättar mer om den sen.

JAG GILLAR BANNAN - th3baby.blogg.se/matteo


Till barnen.

Vi vill ju inte bara ge våra barn en bra barndom, uppväxt, vill också finnas där hela vuxenlivet för dem. Och någonting som vi gjort redan nu till dem som de får när de blir stora är ett var sitt sparkonto. Jag, mamma och Stefan spar 300 kr månaden var till dem. (vi ska börja spara mer pengar när jag börjar jobba också, men vi har ju fler konton vi spar undan.) Deras mormor öppnade ett när baby föddes och ett när lillfisen kom. Det blir inga miljoner men det blir en hel del pengar! Är inte bestämmt när de ska få dem, man får se hur ansvarsfulla ens barn blir som sagt, och de ska veta pengars värde innan de får dem. Som tillexempel när de flyttar hemifrån, om de vill resa och se världen, något vettigt de vill göra med pengarna, inte shoppa och leva på. Sedan fick baby när hon döptes i doppresent ett körkort (hela körkortet och utbildning betalt.) av Mamma och Olle. Matteo kommer få samma sak när han döps. Så redan nu har vi börjat förbereda lite till dem och det känns bra!!


Besök av Farmor & ett bad med pappa!


Nu har vi fått dagens rätta känsla!

Nu är humöret på topp igen och vi har stått i vardagsrummet och dansat som ett par tokar till Name the pet - Sunshine. Babys favorit låt, hon blir super glad av. Mamma eller pappa har inte lärt henne det, utan den har spelats hela tiden på Z tv. Låten står fortfarande på reapt, men på låg volym nu för baby har precis deckat av i soffan. Dax för att sova middag, ska försöka fixa lite här hemma så fort lillfisen slutar gnaga på min tutte, sylvass den där tanden..

MARIA MENA - MISS YOU LOVE!

den spelas åter igen i mina högtalare, igen och igen.. var länge sen nu jag lyssnade till den text som har bettyt mest för mig genom åren, livet. Den sång jag knarkat, den låt som hjälpt mig. Och det bettyder inte att jag saknar dig! Men såklart ja tänker på dig, på honom, på dem, på oss. På allt som varit. Men tro inte jag saknar, att jag älskar eller hatar! du kommer alltid ha en del av mig, det du tog och det du fick, går aldrig att ta tillbaka. Men jag jag är lycklig nu, lyckligare än du någonsin hade kunnat göra mig, jag är där jag hör hemma nu, med mitt stora S.

Jag lyssnar för att påminas om styrkan jag hade, jag var stark då.  och just nu känner jag mig ganska liten och svag. Det är det förflutna som spökar. Kämpar du också, jag vet att du gör, varge dag kämpar jag, inombords. Kämpar att bli mig själv igen, att sluta plågas, att aceptera åren som varit, jag är lycklig nu, glad för dit jag kommit, för där jag är, men vägen är lång att lägga det förflutna bakom..

Känns som en lugn dag..

Jag har varit vaken ett tag nu, men är väldigt trött, drömmt för mycket så kunde inte sova. Väckte stefan inatt, behövde närhet, behövde honom. Så vi blev vakna ett tag och "vad heter det höhö.." ;). I alla fall sover baby fortfarande, och lillfisen somnat om efter lite tuttande. Blir nog ingen öppen förskola idag, ska låta baby sova så länge hon vill. Sen ska vi ha en lång mysig morgon hade jag tänkt. Går väl ut efter lunch idag, planen är att gå ner till skogen och vattnet, på en promenad. Baby älskar att få busa bland löven, och jag känner att jag behöver en promenad, rensa tankar lite. Desutom måste jag ta lite höstbilder med barnen till almenakan vi gör till farmor. Undra vad jag ska hitta på som jul bilder!? Nej, ska nog passa på att vila lite i soffan tills barnen vaknar...

En känsla..

Jag har alltid velat ha en van, och den dagen vi skaffar oss en ska den se ut något som den här. Som vår lilla mini van modell, love and peace! Jag har dok inge körkort än, inte älsklingen heller, flera år kvar till han kan få ta ett, mmmm. Men den dagen kommer, och dagen vi har vår älskade van. Vår dröm! Och då reser vi runt i överallt, visar våra barn världen. Vi kommer inte stanna här, leva här för evigt. Vi har våra planer, mål, våra drömmar, och det är inte att stanna här och leva svensson svensson...

tankar, och känslor sprudar i mig, vill skriva, men finner inga ord. Ska kryppa tillbaka in i älsklingens famn. Tätt intill den svetiga kroppen igen. Älskar dig och barnen så!

Love and Peace!


Måndags kväll.

Ja, nu är vi hemma igen efter tränningen. Var jätte kul att komma iväg med älsklingen, fast han tjatade om att vi skulle dricka öl efter och kramas på toan. Träningen blev väl ganska mesig för oss två, körde några vändor på rodmaskinen, vilket jag är stolt över. Men jag har kommit fram till att nej, jag är inte typen på gym! Jag suger, ingen självdisiplin eller motivation till det.

Jag är mer en person som gillar att springa, power waks, älskar att cykla och simma. Med lite musik i öronen, och stänga bort allt annat ett tag så kan jag hålla igång hur länge som helst!! Måste göra något som får mig tänka på annat annars orkar jag inte. Desutom känner jag mig lite obekväm i gym miljön. Men det var roligt att vara där med älskling, för vi två har riktigt kul ihop.

Han var världens tränning människa när vi träffades, men har lagt tränningen på is nästan ett år, gått någon gång då och då. Är inget stort intesse för han längre. Så vi har bestämmt att vi ska börja spela badminton istället. Vi har gjort det ett par gånger, och båda tycker är super kul. Är super bra tränning sen roligt samtidigt, så det blir perfekt. Men har ett halv år kvar på kortet, så måste ta mig iväg till gymmet ett par till gånger ändå.

Nu sitter vi här hemma, svullat blåbärs paj och te, och sett på Raw comedy clube. Men detta avsnitt, njaa.. inge vidare kul, så jag har slutat titta. Så nu blir det vuxen skoj ;) här hemma innan vi nattar kudden.

Måndag!

Är en härlig dag idag även fast det är måndag igen!! Vi har varit på öppna förskolan hela morgonen, förmiddagen. Haft jätte skoj där. Busa, lekte, måla, och så gjorde vi Matteos fotavtryck och babys handavtryck i lera, som man sen hällde gips i. Och Matteo lekte också massor idag, fick leka i babyhörnan, sen gunga i babygungan .. Helt slut var han efter allt skoj idag och deckade av på väg därifrån. Kom hem och slänge i oss en snabb jätte sen lunch och nu sover båda två små!

Nu ska jag packa iordning gym grejer till mig och älsklingen. Ringde och fråga honom om han vill tränna. Nej! Men jag som tänkte att vi skulle tränna tillsammans. Han; ska vi?!, ja ja då vill jag, ja vad roligt! Blev så där fjantig och jätte glad. Ska bli skönt att komma iväg lite vi två. Så ska fixa lite här hemma medans de sover, och sen ska jag lämna dem hemma hos mamma och Olle som ska passa de medans vi trännar. Nära och bra hornstull-gymet, mamma-mariatorget. För jag skulle aldrig aldrig lämna till några gymbarnvakter!


Babys dag!


Matteos dag!


Gravid kilorna!

När jag var gravid med baby gick jag upp mer än 15 kg, slutade väga mig då. Men det mesta var bara en stor mage, kom fortfarande hela graviditeten i mina vanliga jeans, vägrade köpa mammakläder. Så gick runt med uppknäpta byxor och långa tröjor ända till 40+6.

Men efter graviditeten rasade kg av mig fort som bara den! Gravidmagen och svullnaden, slappheten efteråt försvann på drygt bara en vecka. Och fortsatte i samma takt. Kom aldrig riktigt ner till min vikt som jag hade innan, men bara ett par kilon ifrån. Och har bilder på när baby drygt är 2 månader, hade då mer magmuskler än vad jag någonsin haft.

Hur gjorde jag då? Absolut ingenting!! Trännade inte, ändrade inte kosten. Nada! Köpte hem ett pilates kit för att jag tänkte att jag skulle träna, provade det halft en gång. Jag är nog den sämsta människan på att hålla tränning eller diet. Har absolut ingen vad heter det, självdissiplin...

Har aldrig tidigare trännat, provat någon gång när jag var yngre, tänkte jag ska börja, men sen aldrig blev av. Men har aldrig behöft det heller! Inte jätte bra självförtroende vad gäller utsende, men alltid nöjd över min kropp. Jag och Stefan köpte ett gymkort tillsammans precis innan jag fick veta att jag väntade Matteo. Gick två gånger, sen var min ursäkt att jag var gravid!

Men denna gång, gick jag också upp lite mer än dessa 15 kg. Men efter den svullnade gravid magen försvann stannade kilona att rasa. Sen dess har jag ståt stilla i vikt, kanske också gått upp lite? Samma sak denna gång, vägrade köpa mammakläder, men fettet la sig överallt, fick envisas med att kläma i mig mina jeans över låren på slutet. Och kan fortfarande bara komma i 4 par av jeansen, och jag har mer än 20 par i garderoben.

Så nu vet jag att jag behöver mer än tur denna gång! Visst jag är fortfarande small, lite trött på att höra andra, du är small... bla bla. Ja, jag vet, men jag är inte som innan! Vill kunna komma i alla mina kläder igen så att de sitter snyggt. Även fast jag är helt normal viktig och kan ytligare gå upp några kg till så vill jag ha tillbaka min kropp! Den känslan att man går runt i någon annans kropp, inte är sig själv.

Men lovade mig själv att inte börja hårdtränna och absolut inte någon diet så länge jag ammar! Så kan man ju börja lite smått, vi har verkligen unnat oss på sisstonde, kan inte bara skylla på gravditeten!! Så ska börja med att gå till gymet idag, kanske blir av någon gång i månaden bara för att känna att man gör något mer än vänta på att kilorna ska gå av.. Nu står vågen på 56 kg, minst ner 10, sakta men säkert..

Saker som får Matteo att skratta hysteriskt!

Matteo är en otroligt glad bebis, som ler och skrattar 99.9 procent av sin tid då han inte sover, eller äter. Fast även då flinar han till mellan tuggorna eller ligger och smilar vid mammas tuttar och tittar rakt in i ögonen. Då smälter man! För sött! Det räcker att bara titta på honom och säga hej så ler han stort och börjar skratta. Men finns några saker som han börjar skratta hysteriskt av!

Om man springer med honom i famnen, börjar han alltid skratta så där hysteriskt. Det tycker han är himla kul. Så om man har bråttom och springer till bussen exempelvis, skrattar han. Tycker om fart kanske? Mamma gissar på att han tycker kanske det kitlas i magen när det guppar, för det för det ju när man springer.

En lite knasig grej som också får han skratta hysteriskt är av/på klädning. Ja, det är sant. Han skrattar jämt när man klär på honom, av honom. Blir super duper glad. Jag undrar lite varför, kanske av olika andledningar, han gillar att bli ompysslad? Och sen gillar han att vara naken, när han är helnäck liggar han också och skrattar. Tycker det nog är himla skönt, så att ta av han blöjan när han e gnällig är ett säkert kort för att han ska bli glad.

Sen har vi upptäckt att Matteo älskar ballonger! Han tycker det är super kul när ballongen studsar i luften, spec om man kastar den emot honom så den kommer nära. Han garavade så han blev helt röd i ansiktet. En lite konstig grej, men han tycker det är enormt kul, så nu har vi hittat en lek han tycker om, kasta ballonger.

Sen börjar han skratta hysteriskt av att leka flyga flygplan! Är något av det bästa han vet. Lyfter upp honom med armarna och kör runt runt, upp och ner och ooiiillll.. skrattar, skrattar och skrattar... Sen älskar han alla lekar som tittut och buu och om man hoppar fram, tittar fram lite plötsligt, får honom att skratta i evigheter!

Sen är Matteo väldigt väldigt kitlig. Och det är han överallt! Mellan alla hans små valkar. Behöver bara pilla lite på honom, under armveket, lårvecket eller mitt på magen.. så kommer det där as garvet. Hans skratt är underbart, man blir helt varm i hela kroppen av det. Visste inte att en bebis kunde garva så högt, om folk hör honom men inte ser så tror de jämt att det är baby.. 


Bus med pappa!


Fars dag!

Idag är det farsdag, och här hemma firar vi Stefan. Grattis älskling. Barnen är inte stora nog än att säga grattis själv. Men nästa år så. Gjorde lite frukost på sängen åt honom, och så fick han såklart en present. Och vad får man inte på fars dag, jo det man gillar bäst. Och Stefan, tycker bäst om att få kläder. Så blev en t-hirt från t-hirt butiken såklart, en av hans favo store. Sedan handlar farsdag om att han ska få njuta, känna sig uppskattad och ompysslad. Så idag slipper han röra ett finger, inga blöjer, ingen disk, ja ingenting hehe. Njut älskling, njut! (Mins fortfarande morsdag, hur fint du gjortde till mig, tack.)

Men sedan är det andra pappor som ska firas också. Som min pappa, bästa du! Ska över till honom på midag idag, och självklart blir det ett farsdagkort fyllt med trislotter. Han är helt tokig i trisslotter. Hoppas på lite vinst åt honom då också. Sedan ikväll blir det att träffa upp Stefans underbara pappa på öl anntagligen. Men nu innan ska vi ha en rikgtigt lång mysig söndagsmorgon, vi älskar söndagsmornar. Ska ner till Java savi och äta scone buffe snart!

Matteos första tand!

Ja, idag, nu på kvällen kännde jag den första gången. Den vassa lilla toppen på hans lilla tand. Man kan se den också, men liten är den. Har precis sprukit upp ur tandkötet. Den har varit på väg nu i nästan en vecka, seg liten rakare. Har kännt den hela tiden under tandkötet. Men han har varit jätte duktig. ( Kommer ihåg när baby fick sina första tänder, gnällde och tyckte det var jätte jobbigt. )

Men Matteo har knappt gnällt, han har bara tuggat på allt, allt han kommer åt. Men han och syster fick ungefär tänder samtidigt, samma ålder. Måste nog fått det av Stefan. Bvc säger att man kan kolla på sin egen ålder när man fick tänder och se att barnen följer samma mönster. Jag fick inte tänder så tidigt, så måste vara Stefan. Så snart kommer väl lillfisen hugga mamma i tuttarna!

Älskade skötväska.

Jag bara älskar vår nya skötväska. Nu har vi haft ett par stycken. Såg den första gången i babyproffsen butik. Stod där på eko hyllan. Det första vi föll för var peace märket. Ett stort grönt peace märke. Jag bara älskar saker med peace märken.

Den är inte bara väldigt snygg utan också praktisk. Den har många bra smarta fak, för allt. Och sen är den tänkt att både kunna ha som skötväska, sedan handväska för föräldrarna, och dessutom kan man göra om den till ryggsäck. Så vi kan, ska ha kvar den efter man slutar med skötväska när barnen blivit stora. Jätte smart tycker jag, hehe..

Vi vill köpa den direkt vi såg den, men kostade 700 kr. Så tänkte att vi söker på nätet först om den säljs någon annan stans, barnvagns affärer kan ju ta såna överpriser på allt. Då hittade jag den på mammapappabarn och köpte den för 300 kr. Ibland har man tur! Som hittat, skötväskor kostar ju anars runt 5 hundringen. Plus att jag bara älskar denna väska!

WORLD PEACE by Amy Michelle.


Lördagen.

Babys feber har gått över, men trött och svårt att somna, gick vi ut på en promenad hemma i årsta. Hon deckade i vagnen sekunden utanför porten. Möte upp min pappa och vi knallade ner och käkade lite mat, på ett ställe här nere som vi inte prövat förut. Och det var väl si så där, maten alltså. Gick förbi affären på vägen hem och köpte med oss massor av gott, plus en hyr film. Blev ju inget fredagsmys igår, så tog igen det idag. Filmen var bra, men baby har nog inte suttit still en minut, krypper i bennen på henne! Hon är fortfarande vaken, pigg. Själv är jag jätte trött och vill sova, men älsklingen har tvättstuga, eller vi har men han tvättar, så tänkte vara uppe med honom tills den är klar. puuu.. ca en timme kvar. Så ska tillbaka till soffan med honom nu.. gott natt sen!

Fredag till Lördag.

På fredag kvällen var vi ju på maskerad fest och firade min syrra, blev 25 bast. Grattis älskade syster och vän. Det var super skoj. Vad vi nu klädde ut oss till får ni gissa när bilderna kommer upp, snart. Kommer fira henne igen, någon dag i början av nästa vecka. Då hon och Leo ska komma förbi här på lite middag och vin, och så ska hon få sin 25-present. Ska bi trevlig och roligt för baby att leka med sin kusin lite, tycker så mycket om honom. Lekesandra som han kallar henne :)

Efter vi kom hem med taxin från festen, passade jag och älskling på att vara uppe lite till. Satt uppe och drack, pratade om allt, och älskade och älskade. ;) Tack min guldklimp. Att vi kan komma närmre och närmre varandra varge dag.

Vi får se vart dagen tar oss idag, vi hade lite planer, men baby är lite febrig. Hon hade ganska hög feber igår ett tag, den växlar ganska mycket. Feber, feberfri, lite feber igen ... Hon blir så otroligt mammig när hon är sjuk, kramgo och som en liten schimpans unge. Klänger på en, men jag tycker det är bara mysigt. Men synd om henne. Men just nu är hon pigg och busar.. men får som sagt se. Skönt att ta det som det kommer idag!


... lallalaaa..


"Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil. Han va tjock och fet o blåste i trumpet.
Men bilen va för trång o svansen va för lång så den fick ligga på ett litet flak därbak."

... spelas på raidon här hemma, och alla skrattar och är glada... och nu är det helg, fan vad bra!


Älskling,Stefan vill bara säga!

Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do

Tonight I wanna give it all to you
In the darkness
There's so much I wanna do
And tonight I wanna lay it at your feet
'Cause girl, I was made for you
And girl, you were made for me

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me

Tonight I wanna see it in your eyes
Feel the magic
There's something that drives me wild
And tonight we're gonna make it all come true
'Cause girl, you were made for me
And girl I was made for you

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can give it all to you baby
Can you give it all to me

Oh, can't get enough, oh, oh
I can't get enough, oh, oh
I can't get enough
Yeah, ha

Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me

Oh, I was made, you were made
I can't get enough
No, I can't get enough

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me

I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can give it all to you baby


Jätte nervös!

Det är första gången någon annan ska passa barnen än min mamma och Olle. De kan ju inte för de ska ju också till min syssters fest. Så Tina, barnens farmor, Stefans mamma och Signe ska vara barnvakt imorgon. Kanske är lite töntigt, men är jätte nervös. Kommer säkert gå jätte bra, barnens farmor är helt underbar med barnen och Signe är toppen. Hon har passat baby en kort stund själv när hon var liten, och varit med mamma och Olle flera gånger när de varit barnvakt. Barnen älskar båda två.

Men jag är sån, jag är hypernervös hur som helst. Jag hatar att ha barnvakt. Varge gång vi planerat att vi ska iväg på något skoj, är jag helt dubbel. Jag längtar och tycker det ska bli jätte roligt, men samtidigt sitter jag med en stor klump i magen och har ångest. Tar alltid en lång stund innan jag kan börja slappna av efter man lämmnat dem. Det är inte friskt bettende jag har, är för kontrollerande.

Handlar inte om att jag inte litar på de som är banvakt. Litar på min mamma till 100 procent när det gäller barnen, men ändå ringer jag hela tiden och "kollar läget". Samma sak när Stefan var hemma själv med baby, och han är ju pappan till mina barn. Skulle gå på bio med Simone och Adela, ville bara börja gråta och kunde inte sitta still på stolen, och hem direkt efter filmen. Inte normalt!

Så det handlar mer om att jag själv inte är där
. Att jag själv inte kan se att allt är bra, att jag själv inte är där om det skulle vara någonting. Jätte jobbigt att känna så. Man måste ju unna sig att gå ut på egen hand, egen tid och vara något mer än bara förälder, för jag är ju mer än bara mamma. Men jag blir bättre och bättre, sisst Stefan och jag var ute så ringde jag bara 3 gr och "kollade läget". Rekord! Men nu är det första gången Tina och Signe passar mina två små älsklingar, så känns lite extra denna gång..


Tuggar på allt jag kommer åt..


Se de snöar..

.. ja, snön faller utanför fönstret. Förra året när snön kom sprang vi ut med baby, för hon skulle få se snöflingorna. Hon älskade snön, sträckte ut tungan hela tiden för att få äta upp dem. Sen fick vi en pulka som hon tyckte det var super skoj. Men nu står jag med Matteo vid fönstret och pekar ut, och han fattar ingenting.

Vi ska bege oss ut snart, eller om ett tag. Känns som det är en seg morgon idag, för min del i allafall. Baby mår mycket bättre idag, bara lite snorig annars frisk och glad.  Det är full fart på henne nu, hon tar igen allt bus hon misat. Var bara en jätte snabb liten förkylning vilket jag är jätte glad över, skönt!

Jag känner mig väldigt stressad, min älskade syster fyller 25 i helgen, så vi ska över till henne på fredag på maskerad fest. Jag och Stefan har ännu inte hittat vad vi ska klä ut oss till. Måste handla massor. Jag är sämst när jag är stressad, står still i huvudet och får ingenting gjort istället...

Sen pratade jag med Amanda nu på morgonen, och fick veta att de ska behålla deras lilla bebis i magen! Åh grattis! SUPER DUPER SKOJ! Vi har hängt i hop sen vi var 13, och nu ska du bli mamma, du kommer bli bäst! Så otroligt glad för deras skull, sen kan ju våra barn leka precis som oss. Vi halft bokade en middag med killarna i helgen, hoppas de blir av!

Ibland!

..vill jag bara skrika rakt ut... men kan inte.. men du, du räddar mig, känner mig, älskar mig, tack!

Från mammig till pappig!

Baby vaknade en morgon och ropade pappa, pappa, pappa.. Kom in i rummet, Hon: mamma. Jag: Godmorgon älskling... Hon: Pappa, pappa! Jag: pappa är på jobbet älskling. Hon: nej nej nej!!!, boradde ner huvudet i kudden och suckade och stönade och viftade med armarna åt mig att gå min väg. Blundade hårt och ville somna om...

Från mammas lilla flicka, som satt bara i mammas knä och det bara var mamma som dög till detta? Från lillfisen kom har baby blivit mer och mer pappig. Antagligen eftersom hon märker att mamma har någon mer att ta hand om, och att hon var van att pappa var hemma med oss över ett halvår?? Eller.. Är det jag vill tro i alla fall.

Baby var extremt mammig som bebis, men nu vissa dagar känns det som mamma bara duger när man gjort sig illa, trött och hungrig. Nu är pappa bäst! Lyckan lyser i hennes ögon när pappa kommer hem efter jobbet. Och på helgmornar är hon överlycklig när hon vaknar och alltid på ett specielt humör när dåda är hemma.

Pappa är lika med bus och lek! Är mamma tråkig?, det är ju jag som är hemma och leker hela dagarna. Är jag avis, ja såklart! Men det heter ju pappas flicka! och mammas pojke, får jag matteo då? Mamma tycker ju om att känna sig extra behövd. Nej men, det är underbart att se sin dotter älska sin pappa så högt! Att se kärleken mellan de två, får mig att bli tårögd av lycka! Men lite sotis kommer man alltid vara hehe.. ;)

Hemma med sjukling idag..

Baby vaknade och är fortfarande kraslig. Lite febrig och näsan rinner, är teppt och låter hes. Stakars baby, tycker så synd om henne. Men ändå är hon på bra humör. Glad och vill så gärna busa och leka, men orkar inte riktigt. Så det blir en lugn dag idag hemma, att gosa och kramma i soffan. Så idag var det på med raggsockerna, mjukisbyxorna och gosiaste tjocktröjan. Nu sitter hon i soffan och dricker ljumet te med honung.. tycker är gott gott..

Vår lilla sjukling


Så här sent på kväll kvisten!

Ja nu är jag hemma igen efter en lång fika med Carrosöder. Jag och lillfisen åkte in efter pappa Stefan kom hem efter jobbet. Han stannade hemma med baby och badade och pysslade om henne, vår lilla sjukling, hon hade frågat en del efter en, känns skönt mamma saknade dig med! Hade inte tänkt att komma hem så här sent, men tiden går fort när man har kul.

Var väldigt roligt att träffa Carro igen, vi har inte setts på sen Baby var drygt en månad, mer än ett och ett halft år sedan ju! Super kul, hoppas det var ömsesidigt ?! Lika underbar än, mycket jag känner att jag vill säga, men men... Och nu är det 20 dagar till Carros bf. Vet att du kommer bli en super bra mamma! Puss på dig.

Älsklingen han man bara pussa lite på sen natta han kudden, så nu ligger mina tre älsklingar och sover i den stora sängen. Och jag ska sätta mig och ta en kopp te och läsa en bok. Köpte jätte gott te, hoppas jag innan fikan idag. Jordgubb, vanilj och campange! Mums, Vet att kl är väldigt mycket för en små barns förälder hehe, men jag är fortfarande pigg och tänkte ta tillfället i akt att ha en liten mys stund för mig själv.


En kväll att minas..

Passade på att läga upp ett par bilder på några av oss från en kväll någon vecka sen! Det var en kväll att minas. En sjuk men jävligt rolig kväll/natt. Vi festade som vi var tånoringar igen, hehe, och som slutade med några deckade muppar i soffan och sängen hemma hos oss. Tack, kvällar som denna behövs ibland i vardagen. Love you guys!

Några av oss muppar en kväll för ett tag sen..




Hitills..

Idag vaknade lillfisen och jag tidigare än baby, så vi fick en liten stund där på morgon kvisten då vi mös, busade och skrattade. Sen när baby vaknade till slängde vi på oss kläderna och åt snabb frukost på vägen till öppna förskolan i vättersparken. Där vi har varit hela morgonen/förmiddagen.

Vi busade och lekte, sen var det sångstund  och efter det satt vi och ritade en tekning till pappa. Baby sprang runt och busade lite till och sen blev det lite frukt och kex. Lillfisen somnade och vi passade på då och gå ut på gården och åkte lite ruselkana och gunga och busa med löven.

Sen begav vi oss hem för baby började bli lite hängig. Har börjat snora en hel del nu på förmiddagen, en förkylning på gång, hoppas det är bara det och inget annat.. Men ändå har hon haft fullt bus och spring i benen och skrattar och är glad. Så nu är vi hemma igen och har ättit lunch, soppa och bagetter.. Lillfisen sover och jag ska försöka få min lilla sjukling att vila en stund med mig också, sen får vi se vart dagen tar oss!

Sjukling och vov vov gungar..



Lillfisen blev 4 månader idag!

Idag blev lillfisen 4 månader, vilket känns väldigt stort för oss, en efterlängtad dag. Då han inte längre är helt nöjd med bara mammas mjölk. Han har varit väldigt hungrig en tid, och fast vi fuskat lite känns det otroligt bra att de äntligen är här, då man får börja med samkprov, som snabbt kommer bli till små måltider för vår lillfis.

Väntade såklart tills pappsen kom hem, så han fick vara med vid det stora ögonblicket. Och en väldigt rolig måltid blev det. Vår son är gluppsk och har inga problem med att äta, han behöver inte pröva sig fram eller öva på att svälja, ren naturbegåvning haha! Tog tag i skeden flertal gr för att få i sig mera.. Och det blev mango idag!

Detta med att bvc säger att man ska börja med potatis och så och absolut inte fruktpurerna, för då har de svårt att ta annat sedan, tar jag med en nypa salt, eller tror inte ett smak på. Eftersom baby smakade äppelmos det första hon gjorde, sedan fick hon smaka glass många gr pga hon fick tänder tidigt, och det var kallt och skönt för munnen. Och hon är en allätare och har aldrig haft något problem med att äta något. Dessutom äter hon mer frukt, grönt än mat.

Skrev lite om hans första måltid och massor av annat om lillfisen i Matteos blogg. Har uppdaterat massor nu eftersom han blev 4 månader. th3baby.blogg.se/matteo


Måndag morgon, igen!

Jaha, nu är helgen redan slut, och det är måndag morgon igen. En känsla ligger i luften, en känsla kvar från helgen som varit. En helg med många känslor, och familjekärlek. Sitter här, musik spelas och jag saknar älsklingen som åter är tillbaka på jobbet.. 

Du är min bästa vän, min kärlek, allt en människa kan vara för en. Jag skulle aldrig klara den kamp jag kämpar utan dig, tack för att du håller min hand genom allt och att din kärlek är så otroligt stark. Du och barnen är det finaste för mig! Och till pappa, tack tack tack, för dina ord i helgen, älskar dig!

Jag har egentligen inte tid att sitta här och skriva, men ville bara lägga in ett par ord. Vi har precis vaknat här hemma och ska göra oss klara för att gå ut och busa, idag blir det öppna förskolan och lekparken tills pappa är hemma igen.

RSS 2.0