Baby säger!

Hej, hej!
Mamma.
Pappa.
Ja, ja.
Nej.
Tack, tack.
Där.
Titta.
Lampa.
Stopp.
Här.
Apa.
Tittut.

Vovven säger: vov vov
Katten säger: mjau
Lamet säger: mää
Geten säger: bää
Kosan säger: muu
Hästen säger: ihihiii

Nammn nam, gott gott, mmm : tycker om.
blää: tycker inte om.
Aj, aj: när något är varmt eller gör ont eller som hon inte får.
Nenne: välling.

Baby pratar också väldigt mycket sitt eget språk, men gör sig välförstod med kroppspråket och visar saker. Hon snappar upp saker direkt nu, och härmar läten, ljud och lär sig nya ord, saker varge dag. Hon förstår nog allt man säger! Och hon hämtar allt man ber henne om och kan göra som man säger (om hon vill). Har lärt sig ta av sig skorna också :)


Jag är så där jätte glad bebis idag!


Dagis dax!

Jag trodde att Alexandra alltid skulle vara min lilla bebis som bara ville sitta i mitt knä. Trodde att hon alltid skulle vara lika mammig och hela tiden vilja hålla mig i handen. Men nej nu är det dax att innse att min lilla flicka inte är någon bebis något mer, även fast hon är min baby. Hon står inte längre och håller mig vid byxbenet brevid sandlådan utan springer iväg runt i parken utan att titta efter om jag är med. Hon börjar bli så stor, och ibland vill jag bara skrika hjälp o stopp för om man känner så här nu hur stor kommer hon kännas om ett år till, om 3 och om 5? Samtidigt som jag känner hon är ju bara ett och halft, hon är ju bara en liten plutt. Inte kan hon redan börja på dagis. Min plan var ju att få vara hemma med henne hela tiden, jämt, nej men min gräns var ju i alla fall två år minst. Men nu börjar man känna sig självisk som är hemma med henne, hon börjar bli lite rastlös och finns gånger hon hängt vid dagisgrinden vid skogsbacken på väg ner till parken tittat på de andra barnen sagt mamma o velat gå in där så gärna och leka, då har mitt hjärta gått sönder. Men sen när det är dax med dagis får jag panik, nej hon måste vara hemma med sin mamma, och tankarna går runt, runt, är det för tidigt, vad vill hon, vad behöver hon? Och så ska jag alltid överanalysera allting men sen tänker jag till en gång till, och jag behöver inte göra det så komplicerat. Det ända sättet att se vad hon mår bäst av är att testa! Så nu ska vi testa dagis, nu ska vi se om hon trivs och tycker det är roligt. Men om hon inte gör det får hon gärna vara hemma med mig igen. Fast pappa ska ta inskolningen, för jag kommer bara böla som en tok. Så på det sättet är Stefan bättre än mig, han är coolare och behåller alltid lugnet i stormen. Det är bra att man har varandra, när man kan komplitera varan. Desutom är pappa bara bus och lek för Alexandra, så hon kommer nog älska att gå med pappa!

Hej!



Nu har älsklingen kommit hem, och gulliga han köpte med sig min favo tårta, cheesecake från chokladkoppen i gamla stan. Mumms! Det är ju idag jag fyller på riktigt, fått fira tre dagar i rad, rena lyxen! Så idag fick jag en tröja av baby o Matteo, och ett par as snygga guldörhängen från gold digger av Stefan. Tack älskling, nu lagar han mumsig middag och så ska vi ha en riktigt trevlig kväll bara  vår lilla familj. Så höres imorgon!

Baby leker rövare i köket.


En tuff morgon!

   

Idag har barnen inte varit på min sida, och detta har varit en tuff morgon. Vaknade med feber och haft ont i kroppen hela morgonen. Matteo fick ersättning i helgen eftersom han äter så mycket, hinner jag aldrig pumpa ur och dessutom skulle han behöva minst 10 flaskor på en kväll. Sjukt ja! Ialla fall så har han blivit lite körig i magen nu efteråt, stakaren. Men han vill ändå inte släppa tutten en sekund eftersom han är så glad att ha den tillbaka. Så där sitter han vid bröstet tar några sug, sen släpper han för han är för mätt och gnäller till, suger tag igen och sen släpper 2 sekund efter och om och om igen så håller det på. Och han blir tokig om jag tar bort honom från bröstet. Baby blir rastlös och arg för man inte leker eller har någon tid till henne när man måste ta hand om lillbrosan. Och sen är hon extra sur för att pappa inte är hemma nu när hon vakna, måndag igen. Så mina grannar är säkert överlyckliga, anntingen har barnen gnällt, skrikigt i kör eller bytt av varandra. Men nu äntligen blev lill tjokis nöjd och har somnat! Så nu ska jag pusta ut lite i soffan.


Födelsedag firande!

Idag sådär väldigt bakis båda två åkte vi hem till min mamma och hämtade barnen, sen åkte vi trötta hem igen. Men det var bara att ryka sig i kragen för min familj skulle komma över och fira mig idag, så det var bara att sätta igång o städa, laga mat och fixa det sissta på tårtan. Pappa kom över tidigare på dagen och hjälpte till lite att göra iordning. Och Jennifer och Elias tittade också in, så baby lekte hela dagen med honom så hon var nöjd. Gjorde en zuchinni soppa med bagetter. Den är bus enkel och väldigt god! Len och krämig soppa och den blev väldigt poppis precis som tårtan efteråt. Och tack alla för alla fina presenter :) Jag fick bland annat; En jätte fin stickad tjoktröja av syrran och hennes kille. Hårprodukt, silkspray av brosan och av lilla syrran hallonskrubben från body shop som luktar as gott. Av pappa 1000 kr och två global knivar. Av mamma och Olle peace tröjan från Granit, Adidas tröja, toni & guy produkt, några böcker, presentkort på 1000 på Zaras men fick lova att bara shoppa till mig själv och inte barnen :P Sen har ju släktingar också skickat lite pengar så det blir serigös shopping snart ;) och så måste jag boka en behandling på Elisabetskolan där jag också har ett presentkort. Faktiskt kul att få unna sig själv lite ibland även fast jag tycker det är mycket roligare att handla till barnen. Sen så ska jag o Jejja boka in en dag då hon bjuder mig på en kväll med Magnus Betner, fy vad skoj de ska bli! Vi två ute som för ;) Nej nu är jag verkligen trött eftersom jag knappt fick så mycket sömn inatt, självförvållat jag vet, så nu ska jag gosa med älskling innan vi gosar med kudden. God natt och en en gång tack för allt idag! 

Tårtan!



Här är min fina tårta som vi bakade hos min faster här om dagen, tog fram den i morse och tinade den. Sen innan gästerna kom fixade jag graneringen på tårtan. Det är en vitchoklad och jordgubbsmos tårta. Helt hembakad, allt från tårtbotten till moss, till chokladflanen till dekorationen. Och as god blev den, helt perfekt. Jag är så där barnsligt stolt men bilderna blev tuvär inte lika bra som tårtan i verkligheten, men ni ser ju hur den blev. Står en liten bit tårta kvar i kylen nu efter alla har gått som jag ska mumsa på snart ;)


Tack för en super kväll!

Igår var jag och Stefan inne i stan och shoppa lite nya kläder på dan, kul att få köpa lite nya tröjor til sig själv, det blir ju oftast till barnen ;) Sen drog vi förbi mammas gård där de hade gårdsloppis och de sålde bland annat nya barnkläder från designern Jenny Hellström och såklart blev det lite grejer där med, men bara till matteo, hade inga till Alexandras stolek, synd. Sen möte vi upp Nico, stefans vän som kom upp från eskelstuna, o Adela också och drog vi alla hem till oss. Beställde med oss lite mat, och började fixa iordning oss till att gå ut och fira min födelsedag, drack lite sen drog vi iväg och lämnade barnen hos mamma o Olle. Sen möte vi upp resten av folket för att och gick till Stand up på Norra Brunn. Och det var så jävla kul, hade ont i magen och kinderna av allt skratt. Det  var bland annat Erik börén, Lasse karlsson Messiah Hallberg som körde men sen också Tobias Persson och han var grym. Vi vek dubbelt av skratt när han stog på sen! Efter det möte vi upp Jennys kille och drog vi vidare till nästa ställe och sen nästa, fast det blev lite dröjmål där imellan och tuvär droppa Jennifer av på vägen. (saknat dig babe, men kul att du kommer idag också.) Så jag och älsklingen kom inte hem förens vid 4 inatt, och då fulla som ... gjorde vi massa stekta ägg makor och la oss i soffan och saknade barnen lite, eller väldigt mycket, känndes konstigt att vara hemma utan dem. Och nu sitter jag här tidigt på söndagsmorgonen och bara fått sova drygt tre timmar, kunde inte sova längre för brösten är så sprängfyllda så jag dör, men det var värt det tack alla för en super rolig kväll! Ska lugnt gå på stand up igen, jag och älsklingen tänker köpa deras säsongkort. Men nu ska jag duscha och mjölka ur, sen ska jag städa lite innan vi hämtar barnen.

Så här tidigt på morgonen!

Nu sitter vi här vid frukost bordet, o har precis ättit frukost. Fy vad jag inte tycker om röd mjölk,  förut drack jag bara grön eller röd, men sen träffade jag stefan som hjärntvättade mig med blå mjölk och sen dess är det riktigt vidrigt att dricka röd mjölk. Men det fanns bara det hemma idag, för vi köper det till Alexandra, barn måste ju ha riktig mjölk och jag måste bara ha mjölk på morgonen. Har inte hunnit skriva de senaste dagarna, men de som har hänt är i tisdags åkte vi o barnen till ikea o citygross och handla på oss lite små grejer vi behövde o ville ha. Sen igår var anna o pappa över på middag och innan på dagen så var vi i gröndal o jag köpte massa nya barnböcker till Alexandra. Hon älsklar när man berättar sagor för henne, kommer springandes med favoboken flera gånger om dagen och vill att man ska läsa. Så det blev lite klasiker som barnen i bullerbyn, nike nyfiken, lotta på bråkmakargatan och såklart en till barbapappa bok till serien, sen har vi nästan alla. Jaja, ska snart ner till torget och träffa mammagruppen, ska bli lite skoj. Sen i eftermiddag ska jag hem till Anna och baka en tårta till min födelsedag, fast vi gör bara själva tårtan som jag fryser in och sen dekorerar jag den på söndag. Ska bli väldigt roligt att få lära sig baka riktiga tårtor istället för kladdkaka och så vidare. Så får inte träffa älsklingen förns ikväll, o han ska passa på att träna medans jag är och bakar. Saknar dig, skulle gärna få ligga i sängen och mysa under täcket nu helst av allt och bara ligga där hela dagen. Men veckan har gått väldigt fort och imorgon är det ju redan fredag igen!

Måndag!

Ja då var det måndag igen, bettyder att älskling är tillbaka på jobbet, tråkigt. Jag o barnen steg upp tidigt idag o åkte iväg på babys 18 mån koll på bvc. Hon fick göra tester, med klosar, rita och säga ord o så, de ska kolla hur de utväcklats. Och hon utväcklas precis som hon ska, följer sin kurva jätte fint o klarade alla tester och var jätte duktig. Mammas flicka det, du gör mig så stolt! Sen var hon väldigt trött så vi åkte hem igen, blev ingen öppna förskola idag. Länsförsäkringar kom förbi och prata lite gran. Kanske ska bytta från trygg-hansa. Krävs en tanke i alla fall. trygg-hans har inte fullt skydd helt, jaja vi, ska g o jämföra försäkringar sen för den bästa. Lagade middag till älskling kom sen drog jag iväg på bio med Adela. Såg flickan som lekte med elden. Ettan var as bra, denna var faktiskt också bra, längtar redan till trean. Men de var så länge sen jag läste böckerna så ska nog läsa om dem igen. Tack Adela för ett trevligt bio besök. Har städat hela lägenheten nu så här sent på kvällen, fick ett litet ryck och skönt att göra det ostört när alla sover, men damsuga blir det imorgon tror varken älskling eller granarna skulle bli så glada om jag damsög kl 12 på natten. Nej nu ska jag till kudden, god natt!

Söndag!

Idag gick hela familje upp tidigt, fast det är söndag och då ska man ju ha sovmorgon. Men det var skönt ändå, då är dagen så mycket längre ju. Här på årsta torg finns ett super mysigt litet cafe men med en stor servering som har på söndagar after n, alltså scone buffe med massa frukt och cafe o te så klart. Så idag gjorde morfar (pappa) och min faster oss sälskap där. Och det var super gott, ska ner imorgon och köpa deras marmelader, väldigt smaskiga till nybakta scone, är ju superlätt att göra hemma också. Men det var myssigt med frukost buffe, känns lite lyxigt sådär. Sen kom stefans mamma förbi också, och efter vi mumsat klart tog vi hela gänget en promenad ner till en av parkerna i årsta och hängde där, lekte o busa med Alexandra och snacka skit om allt möjligt, trevlig dag ute i sköna vädret. Och Kom hem till  en sen middagen och sen har det inte blivit så mycket mer, Alexandra har varit väldigt road idag och busat extra mycket så hon var helt färdig när vi kom hem och somna tidigt idag. Och lilla Matteo sover också, och snarkar så där gulligt. Mamma ringde nyss och sa att jag skulle mejla över min önskelista, men jag har ju ingen än, typ. Jag vet inte riktigt vad jag önskar mig, vet massor jag vill köpa och ha till barnen, men nu ska man ju tänka på sig själv. Ett par as snygga guld örhängen, peace tröja från granit, nya adidas tröjan, ja det är allt jag kommit på än så länge.. så nu måste jag tänka lite till... är någon film på tv 1000 som är inspelad i fiskis och handlar om det dessutom, heter till och med fischy. Ingen anning vad det är, men konstigt att se fiskis på tv. Väcker en del gamla minen, som tex mitt och stefans första möte, och tid tillsammans ;). Nej nu ska jag till älsklingen i soffan o ta reda på vad detta är för film. God natt allt folk!


Love!


Lördag!

Idag har vi varit nere i parken en sväng, sen åkte vi till stan och handla lite. Baby fick nya byxor, med glitter på bakfikorna, super sötta! Sen blev det en ståbräda till den gamla fina emmaljungan, så vi kan dissa vår phil & teds lite mera. En fika med farfar sen stressa vi iväg till hötorget och inhandla grönt o frukt, och ett dussin fina rosor. Till middag blev det älsklingens favo, och nu har blir det gosit i soffan ikväll igen. ;)

Baby boy!


Livet som två barnsmamma!

fortsättningen följer ....


Jag trodde stensäkert när jag väntade Matteo att denna gång skulle vi få en liten unge som skriker, inte sover på nätterna och allt där till. För trodde inte att man kunde ha sån tur två gånger. Alexandra var ju världens snällaste bebis, har alltid sovit hela nätterna, lugn och snäll, glad men alltid väldigt bestämd eller rättare sagt envis. Men så kom Matteo, ännu lugnare och också sover hela nätterna. Fast han tuttar mycket mer, men jag har bekvämligheten att jag alltid sover på sidan och han sover tätt in till med tutten i mun som en napp o vi sover gott båda två natten lång. O baby sover fortfarande till 9, 10, rena lyxen. Men bara för att man har två helt underbara snälla barn bettyder inte det att allt alltid går som det ska, som man vill! Att ibland är det ett projekt att få båda nöjda o ibland finns de små stunder som de känns helt omöjligt. Stunder ingen av dem vill ligga, sitta i vagnen när man har bråttom. Stunder när allt han vill är att tutta och baby blir rastlös. Stunder när baby tycker hon är boss och ja hon är nog den envisaste ungen i världen! Stunder när man själv känner sig dålig o otillräklig. Och så klart det är värt det, man får tillbaka så mycket mer, o all kärlek suddar bort de tuffa stunderna. Man får också ta dag för dag, alla dagar är olika. Den stora skillnaden att från ha en till två, är nog allt! Att ha bara baby var som att ha något mera att göra om dagarna, som tog upp ens tid och förgyllde ens dag. Det är nu första gången jag känner att jag kan säga att jag vet hur det är att vara förälder, att uppfostra, få priotera, planera, ofra tid och sig själv. Det är nu jag kan säga att det är ett heltids jobb. Men såklart det bästa heltids jobb som finns för mig! Men kanske är det inte bara för att man har två utan också för Alexandra börjar bli stor. Innan Matteo kom var hon min bebis, men nu är hon faktiskt ett barn. När hon var bebis var det bara att gosa, busa och ge massor av kärlek och nu helt plötsligt ska man uppfostra sin lilla flicka som man vill ge allt på jorden, måste man säga nej till. Så jag har ett barn plus en bebis! Underbart, men skrämande. Fortfarande helt mäktigt att tänka att man faktiskt är mamma! Men det är nu det egentligen börjar, mitt liv som förälder!



Fortsättning följer....

Fredagsmys!

Ja, som sagt blev baby 1 och ett halft idag, så idag har vi frossat tårta, lekt o busat massor i parken alla fyra. Sen nu på kvällen har vi haft riktigt fredagsmys, ättit hembakad pizza med mosarela och tomat, tittat på film och gosat massa i soffan. Älskar fredagsmys! Nej nu ska jag tillbaka till älsklingen i soffan o titta på Roast på Berns.


Och tack Adela för de gulliga messet, vi saknar dig också fast det var 2 dagar sen sisst ;) älskar dig, du är speciel för mig!

Baby 18 månader idag!


Stolta mammor!

För ett tag sen var vi på barnkalas hos min syster o då träffade vi på hennes kompis som har fått barn, runt ett halv år bebis. Och hon var som alla mammor, som man själv också ibland äckligt stolt. Och när en släkting till mig frågade om det var jobbigt att vara småbarns mamma så innan man han svara sa hon att det är det inte, och så börjades det. Och den där känslan och tankar som hon hade kände jag precis igen. Så både jag och Stefan var lite fulla i skratt när vi gick där ifrån. Man trodde att inte kommer min unge skrika så där, kommer lyssna på mamma, för nu sitter hon ju så snällt i mammas knä. Men inse fakta alla bebisar är snälla, gulliga och kan inte vara olydiga, när de skriker är de deras sätt att komnicera. Men tro mig de kommer den dagen då de skriker av andra andledningar, trots och stark egen vilja, allt kommer med tiden och är inget som går att undvika. 

Okej alla mammor är stolta över sina barn, vill skryta och visa mitt barn är bäst. Och ja det är helt naturligt för för en själv är ens egna barn alltid bäst. Men de är lite komiskt att vissa måste ta i så de spriker. Deras barn är duktiga, bäst och bla bla, men för fan det är ingen tävling och om det var en så skulle aldrig någon ändå kunna vinna. Och måste många mammor, inte alla men en del låsas som allt är så perfekt. Kan inte vara tufft och jobbigt, erkänna fel eller inget ska vara dåligt, allt ska vara på topp hela tiden, mitt barn, mitt liv är så perfekt. Om ni förstår vad jag menar. Men livet är ju inte perfekt och alla dagar är inte en dans på rosor.  

Så skönt att ingen i mamma gruppen är så, känner dem inte bra men märker redan efter dessa gånger att det är mera avslappnat, alla är på den nivån att man kan säga vad som helst, alla erkänner att visa dagar är topp och andra inte och så vidare. Så skönt att ha någonstans att gå och prata av sig om de som är tufft också. Kanske för alla är andra gångs mammor?! Och varför är pappor mera avslappnade än mammor, varför måste  många mammor hålla en mask framför andra och sträva efter perfektion hela tiden? Tragisk och jobbit för dem själva, spekulera vidare.


God morgon!


Livet som två barnsmamma!

Ja, hur är livet som 2 barnsmamma egentligen? Jo det är det bästa som finns gr 2 men också ett heltids jobb. Om jag ska vara helt ärlig så när jag väntade nr 2, så trodde jag aldrig, aldrig att jag kunde älska ett till barns så enormt mycket som jag älskade min baby. Jag gick hela, ja hela gravid tiden och var livrädd och frågorna snurrade runt i huvudet på mig. Hur ska jag kunna älska ett barn till, min kärlek till Alexandra är ju så enorm att den inte ens går att i närheten att beskriva. Och alla sa hela tiden att de kommer atomatiskt, men jag förstod inte hur jag skulle kunna dela på min kärlek. Men direkt han kom ut, samma tusendels sekund han var i världen, som jag fick honom i famnen, älskade jag honom, precis lika mycket! Jag delade inte på kärleken utan den växte, dubbelt så mycket, och för varge dag älskar jag mer och mer. Jag kan fortfarande inte förstå, hur så mycket kärlek som jag känner för mina barn kan rymas i en kropp, en själ, ett hjärta utan att det sprängs i tusen bitar?! 


                                                                                                                               Fortsättning följer ...


3 säkra kort som får Matteo att skratta högt!


God morgon!



God morgon, nu på morgonen så här har jag prövat på att baka Fridas havre och himmelrike från
bästa bagerit, super goda. Och ja goda blev dem, med ett glas iskall mjölk till. Mumms..

To day

     

Idag hade vi en seg lång morgon, och tog oss inte ut förens mitt på dagen. Mötte upp Anna och åkte till midsommarkransens fiskbutik och köpte med oss lite mat och promenerade hem till henne för att få i oss lite mat.

Och Alexandra hittade en kompis, grannens dotter. Hon var lite äldre än baby, 3, men de lekte super bra med varandra. Grävde i rabaterna, snackade på och skrattade. Sen lekte de jaga varndra inne och gran flickan Selma ville nästan inte gå hem sen när de skulle äta middag, men vi lovade att knacka på nästa gång vi tittar över.

Och idag har Matteo varit vaken väldigt mycket idag utan att hänga vid tutten hela tiden. :) Fy vad han skrattar och snackar på så fort han är vaken. Hängde med i bärselen hela promenaden och tittade runt med stora ögon. Mammas lilla godbit, puss på dig.

Möte upp pappsen på vägen hem och blev en sen middag och efter maten somnade alla mina älsklingar i soffan, så jag passade på att ta och sitta här en liten stund. Men nu ska jag göra dem sällskap. Natti natti, skönt att sova tidigt någon kväll med. 


Måndag!

Urk, på måndagar måste vi gå upp tidigt, eller egentligen inte tidigt med kl 8 men för oss är det att ställa väckarklockan. Och det tycker jag inte om när klockan ringer, men det är dags för öppna förskolan på måndagar. På med kläderna och iväg, tur att den bara ligger över gatan. Men vilken fart det var på baby idag, hon hade verkligen skoj men vi missade sångstunden denna gång för var tvungen att åka på nästa grej.

Möte upp mormor i gullmars som passade Alexandra medan jag gick på babymöte. Ja bvc fixade ihop ett gäng med mammor i årsta som är omföderskor och födde barn nu i början av sommaren. De bokade ett rum åt oss att starta i, att få sitta och snacka lite, lära känna varandra och sen får vi träffas på privat hand. Skönt att ha någonstans att komma och prata med andra som har två småbarn om allt och umgås. Men det är bara jag som är hemma med båda två, alexandra var också välkomen med men hon fick passa på att leka med mormor istället, o de var skönt att få lite egen tid med Matteo med. Nu har vi setts tre måndagar i rad o nästa gång ska vi ses själva, ska bli skoj. Men som tur bytte vi dag till torsdag som passar bättre för då krockar det inte med öppna förskolan. På eftermiddagen träffade jag upp Anna i gamla stan och gick och åt en sen lunch innan vi åkte hem till pappsen.

oj nu försvann några dagar igen.. här var helgen!

ja oj då, nu missa jag några dagar igen i bloggen. Ja vad har hänt då drar vi lite snabbt... fredagskvällen skulle jag ju dra på bio med Adela och Simone ju. Ja men vi fastna lite på vägen hehe, vi skulle ta ett glas vin innan bion på en mysig uteservering, och där fastnade vi istället för det var så trevligt. Och ett gals blev till två glas och så vidare .. tack så hemskt mycket tjejer. Jag behöver er och älskar er så mycket, ni är bäst och tack tack för en super mysig och härlig kväll. Det behövde vi alla tre, och ja vi behöver varandra minst en gång i veckan nu hehe.. nämen de ska bli kul att ta upp våra tjejkvällar igen! :)

Lördagen blev lite slapp, hela familjen åkte in till stan och möte upp farfar på en fika-öl och sen blev det att handa nya skor till baby, fy vad många skor hon har nu. Skoberoende, har blivit så illa att hon har blivit påvärkad själv av mitt och stefans sko köpande att hon själv plockar åt sig skor när man är i affärer. Not god, men barnskor, det finns ju så många fina! Sen åkte vi hem och hade jag och älsklingen en riktig mys kväll-natt när barnen hade somnat, med film och gott gott och massa mmmm.

Söndagen tyckte Alexandra vi var as tråkiga, vi tvätta och städa och hade oss, de sov middag och vi passade på att ;) ... ja man får ta de tillfällerna man harnu när man har två barn hehe! fram mot kvällen åkte vi sen över till mormor (mamma) och det var dags för söndag-familjemiddagen. Och då blev Alexandra på lite bättre humör när man får busa med mormor.

slutet på veckan.

Japp, i torsdags var vi ute i parken hela dagen och promenerade runt i årsta, sen kom babys morfar förbi på ett snabb besök. Han ville mest säga hej, men hjälpte till att röja upp lite här hemma och jag gjorde kräftpaj till midag. Sen kom älsklingen hem och Nico, Stefans vän som kom upp till stockholm och sov över. Alexandra var extra lycklig och busig så där på kvällen och körde rejs här hemma.


Igår träffade vi upp min faster igen och vi gick och åt lunch på en jätte bra Sushi resturang i telefånplan. Planerar att ta dit Stefan någon dag sen för han älskar Sushi. Vi bestämde under luchen att vi ska ta och lära oss att göra egen sushi, och då kom jag på att det kan jag göra åt stefan på vår förlåvningsdag som är snart, och köra en samantha ;). Efter det gick vi hem till henne igen och hon försökte lära Alexandra att baka, och efter några timmars bus och lek åkte vi hem igen. Och jag gjorde mig klar för att gå iväg till bion.


Det ska målas.. överallt

              


Haha, var tvungen att berätta, i måndags efter öppna förskolan så tog jag fram fingerfärgen och papper och tänkte att jag och baby skulle måla lite. Men det hela tog en helt annan vändning, hehe. Jag köpte färgen när baby hade fyllt ett men då tyckte hon inte de var något vidare kul, då var det bara blää jag blev kladig på handen ta bort ta bort hehe.. så nu tog jag fram målar grejerna och tänkte nu kanske hon tycker det är skoj. Skoj var det men det blev kroppsmålning istället, hehe började med ena knätt sen var hela hon täkt i färg hehe, och hon blandade färgerna och hade sig, klappade händerna och tyckte hon var duktig :)

Lite uppdatering..

Hej, jag vet att jag suger på detta. Min förra ursäkt var att datorn faktisk paja men nu är sanningen att jag faktiskt varken har tiden eller energin att ha en daglig blogg. Så får väl bli så här, sitta här när jag har lite tid och lust. Någon gång då och då. I alla fall har nyss vaknat, och alexandra sitter och tittar på barnpogram i väntan att jag ska göra lite frukost ( så smett hit en kort stund först.) Jag saknar älsklingen som har börjat jobba heltid igen. Känns skumt från att ha varit ledig i flera månader tillsammans, men man kan ju inte alltid vara ledig så.. och det är skönt att få sakna varandra lite också. 


                               Avbrott : lill pojken skulle ha tutte. Och vi åt lite frukost, jag och Alexandra.


Igår åkte vi på morgonen till min Faster och åt lunch, sen promenerade vi ner till Aspuddsparken. Och det var verkligen trevligt, jag mår verkligen bra av att bara prata och umgås med henne. Och Alexandra är super förtjust i henne, hon klänger på henne som en liten schimpans och hade super skoj. Jag vet att jag varit lite dålig på att höra av mig till henne och vännerna också på sisstonde, men det är bara för ja vi fick en ny familjemedlem och jag vet ändå att ni förstår. Men imorgon ska jag träffa Simone och Adela och vi ska gå på bio, och sedan gå och ta ett glass vin och det ska bli super trevligt! Nää nu sover pojken så jag ska passa på att busa lite med Alexandra nu innan vi ska göra oss klara för att gå ut.

 


Nya nappen


ossis..

ja vilken ossis man hade, morgon efter jag satt här och skrev så dog datorn. Ja vår helt ny köpa fina dator var helt sten död, så efter en tid inlämmnad på servic bytte de ut modekortet och nu är den hemma igen. Men tur i oturen hade vi, för alla bilder och filmer klarade.

RSS 2.0